Amjasa converteix en solar l'estació de bombament del Calvari

30 mar 2021 És la segona infraestructura de la xarxa hídrica que es proveirà 100% d'energies renovables

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, segueix implementat mesures compromeses amb el medi ambient i l'eficiència energètica. L'última inversió dins d'aquesta estratègia, amb un cost de 16.000 euros, ha servit per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en l'estació de bombament del Calvari. Amb aquest kit solar es podran generar fins a 20 quilowatts diaris.

Ara s'està renovant també el sistema d'impulsió perquè siga compatible amb el nou canal energètic amb el que aquesta estació, després de la de la Falzia, serà la segona del municipi totalment solar i autosuficient, ha explicat l'alcalde i president de Amjasa, José Chulvi, qui ha incidit en el lideratge de l'hídrica en polítiques de sostenibilitat.

A més, amb la modernització del sistema de bombament, l'empresa municipal podrà prescindir del depòsit intermedi del Calvari, que és el més antic de la xarxa municipal (dels anys 50) i servia per a apilar aigua potable i redistribuir-la a les zones altes. Ara l'aigua directament es bombarà des de la xarxa principal des del nucli urbà fins a Nova Xàbia i La Plana.

La intenció de l'hídrica és reconvertir l'antic depòsit en un espai divulgatiu i visitable perquè els escolars o altres col·lectius interessats puguen conéixer com funciona i ha evolucionat el sistema de subministrament d'aigua potable de la població. Per a això han començat a adequar l'espai situat al costat de la carretera de la plana, tal com han pogut comprovar aquest matí l'alcalde i el conseller delegat, Paco Torres.

Amjasa, empresa 100% municipal, ja té tota la seua flota formada per vehicles elèctrics i una estació de recàrrega en l'exterior de les seues oficines que, seguint amb les accions encaminades a l'eficiència energètica, també es proveirà en breu amb plaques fotovoltaiques.