L'Ajuntament de Xàbia dota a Protecció Civil Xàbia amb un nou vehicle autobomba de resposta ràpida

09 mar 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha entregat a Protecció Civil un nou vehicle de primera intervenció valorat en 72.600 euros i que compta amb tots els equipaments necessaris per a una actuació ràpida i segura davant qualsevol emergència: des d'incendis a inundacions.

El vehicle, que és el sisé de la flota de la qual disposa l'agrupació local, compta amb la subvenció de la Diputació d'Alacant dins d'una línia d'ajudes dirigides a la prevenció d'incendis en municipis i que Xàbia també va destinar a treballs forestals en Capsades-Rebaldí.

De tipus pick-up i tracció tot terreny, ha sigut transformat per complet per a convertir-ho en un vehicle d'emergències: Disposa d'una cuba de 600 litres i depòsit per a eescuma retardant; un sistema de bombament molt potent (30 cavalls) amb el que traure un bon rendiment als hidrants, un cabestrant d'acer per a les funcions de grua i un sistema de presa d'aire “tub respirador” que redueix els danys al motor en cas de supere o travessar zones inundades.

L'autobomba està també equipada amb emissora connectada a la xarxa Comdes d'emergències i està armariat per tots els costats per a facilitar el magatzematge de mànegues, motoserres, bombes i altres materials.

El responsable de l'agrupació local, José Vicente Serra, ha definit el vehicle com molt útil per a reforçar la resposta ràpida, que és per a evitar que es compliquen les emergències i en la qual Protecció Civil és sempre un mitjà clau.

Amb aquest reforç, l'agrupació local es converteix en una de les millors equipades. També és una de les primeres a tindre l'acreditació oficial per a poder participar en tasques d'extinció. Amb uns 50 voluntaris, és un actiu importantíssim en totes les emergències locals, ha destacat l'alcalde, José Chulvi, qui al costat d'edil de Seguretat, Pepa Gisbert, ha volgut agrair tot el treball de l'agrupació en prevenció d'incendis, resposta a emergències i ara també en aquesta crisi sanitària.