Xàbia posa la creativitat de TikTok al servei de la igualtat

22 feb 2021 L'Ajuntament se suma amb el certamen #XàbiaPorLaIgualdad al projecte nacional Rodant per la Igualtat

L'Ajuntament de Xàbia presenta “Xàbia per la igualtat”, un concurs al voltant de l'etiqueta #Xabiaporlaigualdad que recopilarà vídeos en la xarxa social TikTok per a conscienciar i lluitar per la igualtat de gènere i en oposició al masclisme. El certamen forma part dels actes realitzats al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Per a participar no és necessari disposar d'equips professionals, bastarà amb un mòbil… i una bona història que contar! És tan senzill com pujar un vídeo a la plataforma Tik Tok amb l'etiqueta del concurs i emplenar els formularis d'inscripció en https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsdgo-pfakwhtffp2emu1jfooudo4iycplecyil3zsf9qprdba/viewform

(en aquest enllaç també es poden consultar les bases).

La temàtica del certamen serà tot el que concernisca la lluita per la igualtat de gènere (igualtat en l'esport, en oportunitats laborals, en tasques domèstiques, denúncia de relacions tòxiques, oposició al masclisme, apoderament, detecció de micromasclismes, lluita contra la violència de gènere...)

La duració màxima dels vídeos serà de 60 segons, i es poden utilitzar totes les possibilitats creatives que proporciona la pròpia xarxa social TikTok. El certamen està obert a persones que visquen, estudien, treballen o hagen nascut a Xàbia.

L'objecte de la convocatòria és l'estímul de la capacitat creativa de la ciutadania alhora que es potencia la reflexió i la conscienciació per la igualtat de gènere. S'ha triat la plataforma Tik Tok per la seua alta penetració en els estrats més joves de la societat i per la facilitat de creació audiovisual que proporciona.

Premis

El certamen compta amb dos premis, un primer premi dotat amb 200 euros i un segon premi dotat amb 100 euros. La data límit per a la inscripció és el 10 de març i els guanyadors es donaran a conéixer el 16 de març.

La iniciativa es troba enquadrada dins del projecte nacional “Rodant per la igualtat”, que aglutinarà nombrosos certàmens locals similars amb temàtica d'igualtat de gènere, que sumaran forces en l'objectiu comú de la conscienciació per la igualtat i la lluita contra el masclisme. Les obres guanyadores de cada certamen local competiran entre elles per a dirimir quina és la millor obra a nivell nacional, premi amb una dotació econòmica de 500 euros que es donarà a conèixer el 25 de març.