Xàbia accelera els tràmits de les ajudes “Parèntesis” i celebra un ple per a aprovar les bases que les regulen

19 feb 2021

L'Ajuntament de Xàbia celebrarà aquest divendres un ple extraordinari i urgent per a sotmetre a votació les bases reguladores de les ajudes “Parèntesis” que financen Generalitat Valenciana, Diputació d'Alacant i Ajuntament en el marc dels plans d'ajuda a empreses i treballadors amb activitats afectades per les restriccions derivades de la Covid19.

Les ajudes Parèntesis estan dirigides a autònoms i empreses amb base en Xàbia i amb un màxim de 10 treballadors, el volum de negoci dels quals anual no supere els dos milions d'euros i amb activitats incloses en l'annex específic (comerços al detall, hostaleria, hotels i allotjaments turístics, cinemes, agències de viatges, operadors turístics, activitats vinculades a la creació artística, gimnasos o parcs d'atraccions, entre altres).

Les ajudes seran de 2.000 euros per a cada autònom o empresa, a més de 200 euros extra per cada treballador afiliat a la seguretat social a data de 31 de desembre de 2020.

Una vegada s'aproven en ple les bases –que han sigut consensuades per tots els partits- s'iniciaran els tràmits burocràtics pertinents perquè, en aproximadament una setmana, puguen començar a registrar-se les sol·licituds.

La gestió d'aquestes ajudes serà a càrrec de l'Ajuntament, que ha reservat 1’5 milions d'euros i ja activat una oficina d'assessorament per a atendre els interessats. És a la Sala Polivalent del Portal del Clot i es pot demanar cita en la web municipal www.ajxabia.org/citaprevia o a través del correu recuperemxabia@ajxabia.org

A més, d'aquest canal directe per als possibles beneficiaris, des del Consistori s'ha previst explicar tota la informació a les assessories que treballen en la població per a resoldre els seus dubtes i aclarir els tràmits per a intentar que tots els que complisquen els requisits les demanen correctament i les reben. A aquest efecte, dilluns que ve 22 de febrer, a les 18 hores es realitzarà una reunió informativa per vies telemàtiques (L'Ajuntament enviarà invitació a les gestories i assessories amb les quals es ja ha establit contacte en les últimes convocatòries, per la qual cosa si alguna empresa amb vinculació en el municipi vol ser inclosa en aquest directori per favor, envie un e mail a recuperemxabia@ajxabia.org ).