Xàbia obri el dilluns l'oficina específica per a tramitar les ajudes econòmiques als sectors afectats per les restriccions Covid 19

12 feb 2021

L'Ajuntament de Xàbia està posant tots els mitjans per a agilitar la concessió d'ajudes econòmiques a les empreses i autònoms dels sectors més afectats per les restriccions actives per a frenar la Covid 19.

L'alcalde, José Chulvi, ha informat aquest matí a les associacions de comerciants, hostalers i empresaris de Xàbia i comarca de les diferents línies que s'estan obrint tant a nivell local com autonòmic i del punt exacte en el qual està la tramitació de la línia Parèntesi (la que ofereix 2.000 euros a cada empresa que haja hagut de tancar més 200 euros per cada treballador donat d'alta a 31 de desembre de 2020).

En la reunió també han participat els regidors que estan coordinant tot el programa Recuperem Xàbia, Ximo Segarra i Montse Villaverde, així com els portaveus dels grups municipals.

Chulvi ha explicat que, gràcies a l'experiència del passat any, ara l'Ajuntament té més agilitat en la confecció de les bases que regulen les ajudes. Això -unit al fet que hi ha suficient liquiditat, a que ja s'han realitzat les gestions en matèria pressupostària i a que la voluntat de la Generalitat també és agilitar els pagaments- dóna una perspectiva positiva perquè els beneficiaris les puguen tindre ingressades a un curt termini.

L'alcalde també ha informat els representants empresarials dels esforços que s'estan fent a nivell tècnic –per a facilitar l'accés i justificació-, informatiu i d'assessorament “perquè les ajudes arriben a tots”. En aquest sentit ha avançat que el dilluns obrirà l'oficina específica per a ajudar en tota la tramitació d'aquestes línies d'ajudes (serà a la sala polivalent del Portal del Clot, al costat de Creama i es pot demanar cita a través de la web municipal www.ajxabia.com o el correu recuperemxabia@ajxabia.org ) i que s'està preparant un webinar a nivell local per a informar a tots els empresaris del municipi i altres eines per a acostar la informació de manera digital.

El primer edil ha recalcat que és important estar pendent de totes les línies que s'estan activant ja que abasten des d'ajudes directes, prestacions complementaries, exempcions de taxes, bons de consum o préstecs molt avantatjosos com de la línia Horeca, amb un 30% de manca. També des de Xàbia estan treballant en altres opcions per a tractar de donar cobertura a empreses que no puguen accedir al Pla Resistir de la Generalitat.

A més de totes les accions que s'estan emprenent per a reactivar l'economia local, Xàbia també té un important pressupost dedicat a les prestacions socials (plans d'ocupació social i ajudes d'emergència) i gestos amb el global de la ciutadania, com els canvis en el calendari fiscal per a facilitar el pagament dels tributs municipals.