La Policia de Xàbia tanca el 2020 amb un balanç marcat per la Covid i un 16% més de serveis

13 ene 2021

La Policia Local de Xàbia ha tancat la seua memòria anual, un balanç amb les intervencions realitzades en el municipi que, com era d'esperar, està marcat per la crisi de la Covid i el control de les mesures de prevenció que han anat adoptat les diferents administracions.

La memòria policial del 2020 deixa constància d'un total de 8.174 actuacions enfront de les 7.081 que va realitzar en 2019, la qual cosa suposa una pujada del 16%.

Aquest increment es pot atribuir directament a la pandèmia ja que el cos local ha alçat 898 actes d'infracció per diferents incompliments en matèria de prevenció enfront de la Covid: 545 d'elles són expedients dirigits al Ministeri de l'Interior de persones que van infringir les restriccions de l'Estat d'Alarma i les altres 353 per infringir les mesures que marquen els diferents decrets autonòmics aprovats des d'aquest estiu en prevenció dels contagis (la majoria d'elles per no portar màscara (236), però també per no respectar les mesures d'higiene (45) o els horaris de toc de queda (56)). Quant a les infraccions qualificades com a greus hi ha 6 a hostalers que no complien amb el distanciament en locals i terrasses, 4 per organitzar festes privades o actes que han comportat aglomeració, una per incomplir el límit d'aforament, dos per celebrar activitats no permeses i altres dues per no complir condicions sanitàries. També hi ha una denúncia per infringir el aïllament domiciliari.

Quant als serveis no vinculats a la Covid, el bloc que més ha augmentat és el relacionat amb a les molèsties veïnals per sorolls (1.200 requeriments), incidències marítimes, incendis i queixes administratives. S'han realitzat 3.113 serveis enfront dels 2.181 del passat any. 297 de les actes de denúncia obertes per la Policia estan directament relacionades amb infraccions de l'ordenança de seguretat i convivència pública (botellons, sorolls o consum d'alcohol o estupefaents en la via pública).

Xifres més concordes a la mitjana són les que acumulen els serveis relacionats amb la circulació i trànsit (1.822 serveis), les assistències sanitàries, socials, de menors o vinculades a animals (1.416) i han descendit lleugerament les vinculades a seguretat ciutadana (1.698).

Des de la Prefectura de la Policia Local es vol agrair a tots els agents el gran esforç i vocació de servei demostrats durant un any complicadíssim en el qual –a més de les seues comeses habituals- han hagut d'assumir el control i vigilància de tota la normativa anti Covid, adaptar torns i serveis a la situació sanitària i compensar la reducció de plantilla viscuda per les últimes jubilacions.

L'intendent cap, José Antonio Monfort, ha destacat el paper jugat per la policia en la crisi sanitària més enllà del de control, tant a nivell informatiu com social, des de l'atenció telefònica per a aclarir normativa a la distribució del material de protecció, suport a les tasques de neteja extra o als col·legis amb el repartiment de tasques escolars.