Xàbia prepara un nou pla d'ocupació social amb 42 llocs de treball

27 nov 2020 L'Ajuntament planteja una modificació de crèdits de 3’5 milions per a finançar estes contractacions i obres com un col·lector en el Montgó, els parcs infantils i un pla d'asfaltat

L'Ajuntament de Xàbia celebrarà el dimarts un ple extraordinari en el qual se sotmetrà a votació una important modificació de crèdits per a finançar un nou pla d'ocupació social i una bateria de projectes de gran importància. Estan inclosos un pla d'asfaltat per valor de 1’2 milions d'euros, la reforma dels parcs infantils de Thiviers i Freginal i la construcció del primer col·lector del Montgó, entre altres.

El nou pla d'ocupació  impulsada per l'Ajuntament sobre la base de criteris socials estarà dotat amb més d'un milió d'euros, dels quals 940.000 es destinaran directament a sous. La previsió que maneja el Consistori és que a principis de l'any es podran oferir 42 places temporals per a treballs de neteja, manteniment, obres i conselleria i que els contractes seran de 10 mesos.

Quant a les obres públiques que incloses en aquesta provisió econòmica destaca el pla d'asfaltat de 2021, pressupostat en 1’2 milions d'euros i que servirà per a millorar la seguretat del trànsit en nombroses vies tant en els nuclis urbans com del disseminat.

Una altra important infraestructura que es licitarà amb aquesta partida és el col·lector Montgó 3, una canalització de 1.192 metres lineals que discorrerà pel camí dels Castellans (fins a l'altura del carrer Càceres) i part de l'Avinguda Ángel Domènech permetrà la connexió a la xarxa de clavegueram d'unes 900 habitatges.

En el lot d'inversions incloses també està l'obra per a retirar les bases de l'antic pont de Triana, la reforma integral dels parcs de jocs de Thiviers i el Freginal, la construcció d'un bloc de condícies en el Centre Social o l'adquisició d'un dels molins de vent de la Plana per a incorporar-ho al patrimoni municipal.

Tal com explica el regidor d'Hisenda, les inversions es finançaran amb càrrec al romanent de tresoreria de l'Ajuntament, una fórmula que permet la suspensió temporal de la regla de despesa autoritzada pel Govern fins a 2021 a conseqüència de la crisi econòmica lligada a la pandèmia.

Segarra ha valorat molt positivament aquest gest, ja que Ajuntaments com el de Xàbia que gaudeixen d'una bona salut econòmica, podran desbloquejar els seus fons i aprofitar-los per a dur a terme projectes molt necessaris i liderar accions per a reactivar l'economia local en aquests temps que tanta falta fa.