Xàbia es converteix en espai de reflexió sobre les migracions al Mediterrani

27 nov 2020 La Setmana de la Diversitat Cultural serà en format online i comptarà amb ponents d'ONGs que estan en la primera línia d'aquest drama social

L'Ajuntament de Xàbia, a través de l'oficina d'atenció a persones estrangeres (Pangea) de Serveis Socials, impulsa un any més la Setmana de la Diversitat Cultural. Per raons de seguretat sanitària, l'organització es va plantejar reconvertir-les a format online, la qual cosa lluny de limitar les opcions, s'ha convertit en una gran oportunitat ja que permetrà comptar amb la participació de persones que d'una altra manera difícilment podrien ser presents.

Segons expliquen des de l'àrea d'Interculturalitat, que dirigeix l'edil Rita Berruti, l'objectiu d'aquestes jornades és “generar consciència sobre la realitat de les migracions al Mediterrani i Centreamèrica” i per a això comptaran amb uns testimoniatges clau; representants de Creu Roja en la seua delegació a El Salvador; del  Open Arms (l'ONG dedicada al rescat de persones en la mar) i de CEAR, l'organització que atén i acull a les persones refugiades.

Així mateix, també tindran el seu espai les migracions en el nostre entorn més pròxim, del que parlaran representants de la Mesa de Solidaritat de Xàbia i de les associacions Supervivents del Aquarius i Karam, entitats amb una tasca important de xarxa comunitària i resposta a les necessitats de les persones migrades.

Les jornades es realitzaran els dies 10 i 11 de desembre a través de dues taules redones virtuals que es podran seguir en les xarxes socials de l'Ajuntament en les quals els ponents compartiran el seu treball, reptes i experiències. Després s'obriran a la interacció i el debat.

Per a finalitzar, el dia 12 de desembre tindrà lloc una nova edició de la Biblioteca Vivent, activitat que s'ha dut a terme exitosament en les últimes edicions i que té per objectiu donar visibilitat de la diversitat cultural en la vila. A través d'aquesta trobada es podran conèixer les vivències de veïns i veïnes del poble que ens ajudaran a trencar amb estereotips i prejudicis i a millorar la convivència. Es presenta una oportunitat única per a conèixer realitats diferents que conviuen en el mateix context.

Les persones interessades a participar es podran inscriure gratuïtament a les jornades a través de la web www.xabiaintercultural.com on també podran veure amb més detall la programació.