Xàbia converteix farmàcies i oficines de turisme en punts violetes permanents per a atendre i sensibilitzar sobre la violència de gènere

24 nov 2020 El departament d'Igualtat presenta “No estàs sola”, la campanya de suport a les víctimes del masclisme

El departament d'Igualtat de Xàbia ha presentat hui la campanya anual de sensibilització i suport a les víctimes de la violència contra les dones. Sota el títol “No estàs sola” pretén que la població interioritze que atallar el masclisme és una responsabilitat de tots i totes i començar a teixir una xarxa de punts violeta on qualsevol dona puga demanar ajuda o recer davant una agressió.

La regidora responsable, Montse Villaverde, ha assenyalat que fins ara a Xàbia només s'havien instal·lat punts violeta temporals: en festes populars o festivals. Ara es va un pas més enllà en aconseguir la complicitat de les 14 farmàcies del municipi i les tres oficines de turisme perquè siguen espais permanents on se sensibilitze i s'atenga i ajude a víctimes de qualsevol mena d'agressió sexista.

Villaverde ha explicat que es va pensar en les farmàcies perquè són llocs pels quals tothom acaba passant, on estan acostumats a oferir un tracte personal i sensible a la realitat de cadascun; estan distribuïdes per tot el terme municipal, per la qual cosa són molt accessibles des de qualsevol punt, i sempre hi ha alguna de guàrdia. També els punts d'informació turística, ja que són fàcilment localitzables per la gent que està de pas.

La resposta va ser unànime. El 100% es va sumar a la iniciativa i han participat en la formació que ha impartit el personal municipal sobre com actuar en el cas d'atendre aquests casos tan delicats i la xarxa de recursos municipals que hi ha a la seua disposició (des de suport psicològic, jurídic a policial).

Villaverde ha volgut agrair la predisposició del personal de les farmàcies i de turisme, molt conscienciats a nivell social, i que estan molt disposats a ser la base d'aquesta xarxa de punts violeta que l'Ajuntament continuarà impulsant per a així millorar la protecció real de les víctimes.

També dins de la campanya de conscienciació d'enguany, Igualtat els distribuirà uns distintius perquè tots sàpien que són un punt violeta i 60.000 bosses de paper per a dispensar els medicaments i en les quals podrà llegir-se un decàleg de consells sobre com actuar davant una agressió.

Un altre material que es distribuirà entre la població són els punts de lectura que tenen el “violentòmetre”, una sèrie de situacions que –en cas de patir-se, han de posar en alerta a la dona i fer-la reaccionar.