L'Ajuntament demana assessorament sobre les inundacions de l'Arenal a un catedràtic en enginyeria hidràulica

20 nov 2020

L'Ajuntament de Xàbia, en coordinació amb l'empresa municipal d'aigües –Amjasa-, continua avaluant les possibles solucions al problema d'inundabilitat que pateix l'Arenal. En aquest sentit, hui s'ha celebrat una reunió tècnica amb el Catedràtic de la Universitat Politècnica de Barcelona, Manuel Gómez Valentín -prestigiós enginyer especialitzat en enginyeria hidrològica- per a exposar-li la problemàtica d'aquesta zona, els mitjans d'evacuació pluvial que hi ha operatius i les diferents alternatives que s'estan estudiant a nivell municipal.

L'enginyer expert en hidrologia urbana ha pogut conéixer els condicionants de la problemàtica de Xàbia i s'ha compromés a estudiar el cas i així aconsellar al municipi quin és el millor camí.

I és que en l'Arenal coincideixen diverses circumstàncies que provoquen la seua inundació quan es registren fortes pluges: està a una cota baixa, recull els escolaments dels barrancs del sud del municipi, té uns terrenys cada vegada menys permeables i una alta densitat de construcció que dificulta instal·lar nous sistemes de bombament. A més, el seu caràcter turístic obliga a renunciar a solucions que suposen un impacte visual a la platja.

A la reunió també han assistit l'alcalde, José Chulvi, la regidora d'Urbanisme, Isabel Bolufer i el catedràtic de la Universitat Politècnica de València, Enrique Cabrera Marcet, també especialitzat en enginyeria hidràulica.