L'Ajuntament de Xàbia contractarà 13 persones majors de 30 anys que hagen perdut la seua ocupació arran de la pandèmia

10 nov 2020 El Consistori oferirà també dos llocs per a menors de 30 anys a través del programa autonòmic Empuju

L'Ajuntament de Xàbia ofereix 13 contractes de treball a través del programa de foment de l'ocupació ECOVID 2020, un pla subvencionat per la Generalitat Valenciana i dirigit a persones d'almenys 30 anys que estiguen en desocupació a conseqüència de la conjuntura derivada de la crisi sanitària.

Segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Marta Bañuls, es contractarà  8 oficinistes/interpretes perquè exercisquen treballs d'agents cívics en totes les noves necessitats vinculades a la Covid. Des de suport en els accessos a col·legis a tasques informatives o control d'aforaments en actes públics o infraestructures municipals. El perfil que es busca és que tinguen almenys estudis bàsics (graduat escolar o  ESO) i coneixements d'anglés per a mantindre una conversa.

La convocatòria també ofereix 5 llocs de neteja, també dedicats a la reforçar la higiene per a previndre contagis en aules o altres espais públics.

Els contractes seran de sis mesos i la previsió és que s'incorporen abans de finalitzar enguany.

La selecció dels treballadors es realitzarà a través del Labora, per la qual cosa els interessats “han d'estar inscrits en aquest organisme oficial com a demandants d'ocupació” aclareix la regidora.

Un altre dels programes d'ocupació en els quals participarà l'Ajuntament de Xàbia és el Empuju, aquest dirigit a joves menors de 30 anys. Inicialment s'han aprovat dues places; un tècnic mediambiental o agrari i un auxiliar administratiu que s'integraran en el departament de prevenció d'incendis per a desbloquejar expedients d'infracció relacionats amb la neteja de parcel·les.

Aquests contractes seran d'un any de duració i el procés de selecció també es realitzarà a través del Labora.

Aquestes convocatòries d'ocupació complementen a les altres accions en matèria laboral que s'estan impulsant a l'Ajuntament des del vessant social, amb un pla en actiu que ha proporcionat un lloc a 34 persones i un altre ja en preparació.