Xàbia penalitza amb un mes sense terrassa als locals hostalers que incomplisquen les mesures de prevenció sanitària

02 nov 2020 La Policia obri expedient a quatre locals aquest cap de setmana i desmantella quatre festes privades

L'Ajuntament de Xàbia retirarà la concessió per a utilitzar l'espai públic com a terrassa als locals d'hostaleria i restauració que incomplisquen les mesures de prevenció sanitària per la Covid 19.

La primera sanció serà 30 dies sense poder muntar la terrassa i en cas de reiteració, es revocarà el permís de manera definitiva.

El Consistori reacciona així davant la falta de compromís per part d'alguns empresaris i després que la Policia Local alçara quatre actes aquest dissabte per incomplir les mesures més bàsiques: no utilitzar la màscara per a atendre el públic, donar servei en barra i muntar taules per a més de sis comensals.

Un restaurant de la carretera del Portitxol fins i tot tenia en marxa una gran festa d'Halloween en la qual participaven desenes de menors.

Des de l'Ajuntament es vol recordar que tots hem poder de la nostra part perquè no es descontrole el virus i insisteix que hi ha negocis molt perjudicats i fins i tot tancats totalment -com els pubs i discoteques- pel que no es pot consentir que hi haja uns altres que mostren una total falta de respecte per la salut col·lectiva i danyen a la gran majoria d'empreses del sector que sí que estan complint.

El passat cap de setmana ha sigut un dels pitjors quant a incivisme des que va començar la pandèmia i la Policia Local va atendre la nit del dissabte fins a 40 requeriments –xifra fins i tot superior a les de ple agost-.

Es van desmantellar quatre festes de caràcter privat, es va sancionar a 3 persones per ser al carrer en horari de toc de queda i a altres dos per no portar la màscara.

L'Ajuntament torna a apel·lar a la responsabilitat individual per a lluitar contra la Covid19, una crisi en la qual el comportament individual és quasi tan important com les decisions que poden prendre els governs ja que només complint les mesures higièniques i de distanciament social es pot contindre l'epidèmia.