Responsables autonòmics de Turisme mostren el seu suport al empresariat de Xàbia

30 oct 2020

El director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, Herick Campos, i el director del Invat-tur, Francisco Juan, s'han reunit aquest matí amb l'alcalde de Xàbia, José Chulvi i el regidor de Turisme, Toni Miragall, per a analitzar l'impacte de les accions que s'estan llançant per a fer costat al sector turístic arran de la crisi sanitària.
Campos ha reconegut el treball realitzat per Xàbia per a ser un destí segur i ha agraït les mesures adoptades tant per l'Ajuntament com per les pròpies empreses per a donar les millors garanties als visitants en una temporada estival molt positiva malgrat les circumstancies i en la qual el mercat nacional ha compensat la caiguda de l'internacional.
L'alcalde ha volgut també reconéixer el suport brindat des de l'Agència Valenciana de Turisme, tant en la recuperació de platges després de la borrasca Gloria com en recursos per a millorar l'accessibilitat a les platges i en el necessari control dels aforaments.
Els responsables públics han parlat de la incertesa que envolta al sector i aprofundit en la injecció que suposen plans com el Bo Viatge impulsat per la Generalitat, un bo descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies que ha generat una llista d'espera de 15.000 sol·licituds. A Xàbia des del departament de Turisme s'han impulsat reunions amb el sector per a informar-los sobre aquest programa i com podien donar-se d'alta. Finalment són 11 les empreses que s'han incorporat a aquesta oferta i algunes ja estan percebent l'augment de reserves que canalitza aquest programa.
Un altre dels temes que s'han tractat en la reunió és la integració de Xàbia en la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents i l'estratègia a desplegar perquè en els pròxims mesos aconseguisca el nivell 3 en aquesta xarxa. Per a Campos, que Xàbia estiga en aquesta xarxa és un avantatge perquè és "un exemple de gestió sostenible i de l'aplicació d'objectius i mesures de sostenibilitat".