El Conservatori de Xàbia inicia nou curs amb canvis per a adaptar-se a la crisi sanitària i omplint totes les places oferides

16 oct 2020 L'AMPA adquireix un nou panell digital amb el que el centre consolida l'aula virtual

El Conservatori de Xàbia ha començat nou curs recuperant la formació presencial i adoptant totes les mesures de seguretat necessàries. L'Ajuntament ha facilitat tot el material i senyalització per a garantir les distàncies de seguretat i el professorat s'ha encarregat d'adequar les aules, reconvertint les sales de concerts i d'orquestra en noves aules per a llenguatge musical. També ha organitzat als alumnes d'orquestra en tres grups per a poder fer front al problema d'espai i guardar la distància de seguretat.

Segons expliquen des de la direcció del Conservatori, aquest curs s'han omplit totes les places oferides, entrant un total de 25 alumnes nous als ensenyaments elementals i 26 als ensenyaments professionals. També han destacat que han accedit 7 alumnes a través de les proves d'accés directe dels ensenyaments elementals, mentre que 13 s'han quedat en llista d'espera al no haver obtingut plaça.

L'equip directiu vol agrair la implicació del professorat per adaptar-se de la millor manera a les noves circumstancies i el suport de l'AMPA, que ha adquirit un nou panell digital, la qual cosa permet consolidar l'aula virtual en els ensenyaments elementals. Aquesta plataforma és un recurs didàctic basat en les pedagogies actives més actuals, amb el qual es pot implicar les famílies amb el progrés de l'alumnat i plantejar l'aprenentatge d'una manera més dinàmica ja que poden fer els deures o jugar a jocs didàctics amb mòbils, tauletes o ordinadors.

De fet, aquesta eina va facilitar molt mantindre la formació durant els mesos de confinament perquè es va poder treballar des de casa.