Xàbia homenatja la cultura valenciana amb la programació del 9 d’Octubre

30 sep 2020

L'Ajuntament de Xàbia, malgrat les circumstàncies extraordinàries d'enguany, no ha volgut deixar passar la festivitat del 9 d’Octubre sense oferir una sèrie d'actes que reivindiquen amb orgull la cultura valenciana i donar protagonisme a les entitats i persones que la mantenen viva.

Tal com ha avançat el regidor Quico Moragues, la programació comença aquest cap de setmana amb el concert extraordinari del Centre Artístic Musical de Xàbia amb música valenciana i, per a donar les màximes garanties de seguretat sanitària, se celebrarà en el riurau d’Arnauda. L'actuació serà el dissabte, 3 d'octubre, a les 17 hores i igual que en les últimes activitats culturals, cal reservar prèviament cridant a les oficines de cultura en horari de demà (telèfon 965794344).

El diumenge, el Grup de Danses Portitxol ofereix un interessant espectacle que conjumina balls tradicionals amb una mostra que repassa l'evolució de la indumentària valenciana des dels segles XVIII al XIX. Serà a les 20 hores a l'església de Sant Bertomeu i també és preceptiu reservar plaça, aquesta vegada cridant directament al grup de danses al telèfon 636 656 642 (en horari de 10 a 14 hores).

La programació té el dilluns 5 una cita literària, amb la presentació del llibre “Els espins del peix” de Josep Colomer a la Casa de Cultura a les 20 hores. La publicació, que va ser guardonada amb el premi Octubre Andròmina de Narrativa en 2019, està protagonitzada per un poble -Benià- que s'assembla molt als veïns, als pobles o a l'imaginari de la Marina Alta.

El dimarts 7 torna a Xàbia la música jazz, amb un concert “autòcton” protagonitzat pel trompetista Pepe Zaragoza i que proposa amb el seu quartet un mestissatge entre la cultura i llengua valencianes i el jazz. El concert, amb un preu de 5 euros, serà a les 20 hores a la Casa de la Cultura.

Finalment el dijous 8 d'octubre, els amants de la lírica podran gaudir d'un recital del Grup Polifònic Ars Nova titulat “cançons de la terra i de la mar”. Serà a les 20 hores en el Riurau d’Arnauda i tindrà a Teresa Alberto com a directora i Sílvia Ferrer al piano.

En tots els actes se seguirà el sistema de reserva prèvia en el telèfon de Cultura 965794344.

Paral·lelament segueix actiu el Festival Ojos Rojos de fotografia, amb exposicions en totes les sales municipals i en galeries com la Isabel Bilbao o Cactus Club.