Xàbia posa a punt els seus col·legis per a l'inici del nou curs que estarà condicionat per la Covid19

25 ago 2020 L'Ajuntament amplia el contracte de la neteja dels centres perquè hi haja personal disponible també durant la jornada lectiva

L'Ajuntament de Xàbia, en coordinació amb la direcció dels col·legis públics del municipi, ha dut a terme els treballs de manteniment i preparació per al pròxim curs escolar, que estarà condicionat per la crisi sanitària de la Covid 19 i per tant, comportarà canvis per seguretat sanitària.

Segons ha explicat la regidora d'Educació, Montse Villaverde, l'Ajuntament ha modificat el contracte de neteja en els centres, ampliant-lo i adaptant-lo a les actuals necessitats. Durant el curs, a més de la neteja diària hi haurà personal disponible en cada col·legi durant l'horari lectiu per a atendre les incidències. També se'ls subministra setmanalment 50 litres de productes desinfectants.

El personal municipal ha estat atenent els requeriments de cada equip directiu per a realitzar xicotetes intervencions com a adaptació d'espais comuns que enguany es reconvertiran en aules, ampliació dels blocs de condícia o enderrocament de barandats per a ampliar espais.

Villaverde ha assenyalat que tots els col·legis han estat preparant-se en la mesura de les seues possibilitats per a aquest curs tan complicat en el qual la Conselleria d'Educació ha reforçat el professorat per a atendre els nous grups que es formaran per a baixar el nombre d'alumnes per aula.

Cada centre té previst uns protocols per al curs; oferir el servei de menjador en la pròpia aula, escalonar els horaris de recreació i zonificar el pati perquè els anomenats grups “bambolla” o de convivència estable no socialitzen entre si.

L'edil ha avançat que de cara a la setmana pròxima es realitzarà una reunió amb tots els equips directius per a ultimar els detalls d'aquesta complicada la volta al col·legi.