Xàbia convoca al Consell Municipal de Cultura per analitzar les obres de l’església

12 ago 2020 L'Ajuntament demana informació sobre la col·locació de merlets en el campanar davant els dubtes sobre la seua justificació històrica

L'Ajuntament de Xàbia ha convocat per a demà dijous una sessió extraordinària del Consell Municipal de Cultura en la qual es parlarà sobre la rehabilitació que està duent a terme la parròquia a l'església-fortalesa de Sant Bertomeu.

Tal com explica el regidor de Cultura, Quico Moragues, la modificació del campanar (se li ha incorporat una rematada amb merlets) ha generat entre la població dubtes sobre la seua justificació històrica i per això des de l'Ajuntament han traslladat aquesta preocupació social i requerit informació tant a la direcció tècnica del projecte com a la direcció general de Patrimoni –que és qui s'encarrega de la supervisió d'aquesta obra pel nivell de protecció d'aquest edifici històric i la seua catalogació com Bé d'Interés Cultural (BIC).

Serà l'arquitecte responsable de l'obra, Salvador Vila, qui expose personalment els detalls del projecte i atenga els dubtes dels representants de la cultura local. L'alcalde, José Chulvi, també assistirà a la reunió.