Xàbia se suma al projecte autonòmic Districte Digital per a fomentar la transformació tecnològica i l’emprenedoria

20 jul 2020

Xàbia forma part des de hui del Districte Digital de la Comunitat Valenciana. L'alcalde, José Chulvi i la consellera d'Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, han signat el protocol que oficialitza la inclusió del municipi en aquesta xarxa autonòmica que busca utilitzar els avantatges competitius de la Comunitat Valenciana per a impulsar la transformació tecnològica i fomentar l'economia digital. En concret Xàbia serà entitat col·laboradora i centrarà les seues accions per a potenciar l'emprenedoria, la captació de nòmades digitals i talent tecnològic.

En l'acte, celebrat a l'Ajuntament de Xàbia, han participat la regidora de Foment Econòmic, Marta Bañuls, i el director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, Antonio Rodes.

Un dels projectes principals d'aquesta estratègia és el del far digital, ja que aprofitant la rehabilitació del far del cap de Sant Antoni com a espai públic i per al coneixement, el Consistori proposa utilitzar l'edifici annex -de l'antic semàfor- també com a espai útil vinculat a les noves tecnologies i a les comunicacions.

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha posat en valor la “capacitat vertebradora de la innovació que s'està demostrant a través de l'expansió de Districte Digital” i la col·laboració d'aquesta xarxa per al coworking, l'establiment d'empreses, tecnologia i connexions per a joves emprenedors i nòmades digitals, serveis d'assessorament empresarial i formació especialitzada, esdeveniments tecnològics i aliances amb entitats i ecosistemes innovadors”.

Per part seua, alcalde José Chulvi ha indicat que per a Xàbia “és un pas important poder formar part d'un projecte com és Districte Digital”, amb la finalitat de “continuar amb les accions d'interconnexió d'emprenedors del municipi, amb accions diferents i originals, com poden ser el Beachworking”.

Chulvi ha apuntat que a Xàbia “hi ha molt de potencial de residents de tot arreu del món que vénen a viure ací i que desenvolupen projectes innovadors importants des d'ací i que l'estaven fent de forma aïllada”. En els últims anys, des de l'Ajuntament i Creama han treballat per a localitzar-los i posar en xarxa a persones amb capacitats importants que poden aportar molt al desenvolupament de Xàbia, una aposta que ara es reforçarà des del paraigua del Districte Digital.