Xàbia Sense Murs presenta aquest divendres la novel.la "Res a amagar"

14 may 2018

Aquest divendres 18 de maig, a les 19 hores, es presenta a Xàbia la novel·la juvenil “Res a amagar”. Serà a la Casa de la Cultura en un acte que està organitzat per l’entitat Xàbia Sense Murs. L'obra d'Anna Boluda Gisbert, resident a Xàbia, va quedar finalista als premis Ciutat de Torrent 2017.

“Gina té 14 anys, ganes de fer amistats a l’institut nou i dos mares amb les que s’ho explica tot. Però darrere del recent canvi de poble s’amaguen uns quants secrets”. Amb aquest argument inicial es presenta “Res a amagar”, una novel·la sobre la diversitat familiar, el bullying i l’homofòbia, però també sobre l’amistat, la complicitat, la valentia i els drets de les persones LGTB. Està especialmente pensada per a l’alumnat de secundària, però també és una lectura interessant per al públic adult.

El text posa de relleu la invisibilitat, encara, dels diversos models familiars. Tretze anys després del canvi legal que permet el matrimoni igualitari a Espanya, les famílies homoparentals són pràcticament invisibles, socialment i fins i tot per a l’administració, com ho prova el fet que molts formularis continuen demanant el nom d’un pare i una mare. Res a amagar reflexa també altres realitats familiars: adolescents que viuen amb una àvia, mares soles o famílies on hi ha persones amb diversitat funcional.

“Res a amagar” vol ser una eina més per ajudar a reflexionar sobre aquesta realitat i previndre l’assetjament i l’homofòbia.