Turisme posa a la venda el calendari benèfic de Xàbia per a 2016

04 dic 2015 La recaptació es destinarà al suport de refugiats a través d'ACNUR

El departament de Turisme de Xàbia ja ha posat a la venda el calendari benèfic de Xàbia per al 2016. Es tracta d'una edició de taula i la seua temàtica gira entorn de l'arquitectura tradicional, una visió del patrimoni local aportada per l'Agrupació Fotogràfica de Xàbia, que ha cedit desinteressadament les fotografies a aquest projecte solidari.
Els calendaris tenen un preu de dos euros i la recaptació íntegra es destinarà a ACNUR, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, concretament per a recolzar el seu treball davant l'emergència que es viu a Síria. Precisament una de les responsables a la Comunitat Valenciana d'aquesta organització va estar ahir en la presentació de l'almanac, explicant la labor que realitza ACNUR i la situació que estan vivint milions de refugiats, que de la nit al dia s'han vist obligats a deixar el seu país per seguretat i ara viuen en la incertesa i en unes condicions precàries.
L'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, ha animat a tots els veïns i visitants a adquirir aquest calendari, ja que encara que siga “un gest que ens semble xicotet, és la suma d'aquestes xicotetes accions les que fan les osques en la realitat i acaben per ser germen dels grans canvis”. Chulvi va assenyalar que l'any passat, aquest calendari es va dedicar al Montgó i va acabar convertit en un símbol solidari, ja que va provocar una resposta massiva dels veïns. “Aquell calendari solidari va nàixer com una prova i esperem que acabe com una tradició”, va indicar l'alcalde, qui va agrair especialment a l'Agrupació Fotogràfica la cessió de les fotos, obrint així una línia de col·laboració per a futurs projectes.
Els calendaris solidaris, que són un bon detall nadalenc tant per a la família com en empreses, es poden trobar en les oficines de Turisme fins a esgotar existències