La Fira d’Artesania arriba al Centre Històric amb un dia més

13 abr 2011 Les xiquetes Minerva Miralles i Lucía Tachó són les artífexs de la imatge de la fira

Com cada Setmana Santa, la Fira d'Artesania arriba al Centre Històric de Xàbia. Un dels esdeveniments comercials més consolidats i més reconegut per la qualitat dels productes que s'exposen en aquesta mostra que aquest any tindrà un dia més. Del 21 al 25 d'abril, els comerciants oferixen a veïns i turistes cinc dies d'una variada i cuidada selecció d'artesania. L'edil de Foment Econòmic, Filo Giner, i els representants de l'associació de Xàbia Històrica han presentat aquest matí les novetats d'un certamen que, una vegada més, ha recorregut a la imaginació i creativitat dels xiquets per a seleccionar la seva imatge.

Les xiquetes Minerva Miralles, del col·legi María Inmaculada, i Lucía Tachó, del Graüll, han estat guardonades amb el primer i segon premi, respectivament, del concurs de dibuix convocat per tercer any per l'organització en el qual han participat al voltant de 200 escolars de Xàbia.

La Fira, en el seu vintè vuitena edició, “s'ha convertit en tot un referent a nivell de la Comunitat i en un dels reclams turístics i comercials més importants durant aquestes dates”, ha indicat la regidora Filo Giner. “La seva singularitat i excel·lència ve determinada per la diferenciació i per una selecció exhaustiva dels artesans”, ha destacat Giner.

Per la seva banda, el president de l'associació de comerciants, Sisco Vallés, ha destacat la consolidació de la fira que congregarà a uns 90 artesans procedents de tot l'àmbit nacional però, especialment, de la Comunitat, segons ha informat el gerent de Xàbia Històrica, Jaume Serra. L'oferta artesana i gastronòmica estarà complementada al seu torn amb una àmplia programació cultural i lúdica, que inclou tallers i contes per als xiquets, i actuacions musicals.