Protecció Civil i Salvament Marítim participen en un espectacular simulacre al Cap de la Nau

28 mar 2011 L'exercici va resultar tot un éxit

El grup de rescat de Protecció Civil de Xàbia i un helicòpter Helimer de Salvament Marítim van protagonitzar ahir un espectacular simulacre al Cap de la Nau. L'exercici, en el qual van participar vint voluntaris, va resultar tot un èxit i va ser seguit per l'alcalde, Eduardo Monfort, el regidor de Protecció Civil, Juan Ortolá, el coordinador de l'agrupació local, Juan Pastor, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Carlos Generoso i l'edil Miguel Savall.

Entre els assistents, també estaven els representants dels bombers voluntaris de Balcón al Mar, del parc comarcal de bombers de la Marina Alta, de la Policia Local i membres de Protecció Civil del Poble Nou de Benitatxell amb la seva alcaldessa també.

L'entrenament va començar al voltant de les nou del matí i va consistir en el rescat d'una persona ferida al caure per les verticals parets d'una pesquera del Cap de la Nau. Després de ser recollida per una embarcació de Creu Roja, el grup de rescat va engegar tots els seus mecanismes per a alçar a la víctima fins a terreny ferm. El trasllat es va fer a través de cordes i ancoratges, i amb la suposada ferida totalment immobilitzada i subjecta en una llitera. Una vegada en lloc segur i sobre les deu hores, va arribar l'helicòpter de Salvament Marítim per a evacuar-la per aire fins a la pista de terra que hi ha darrere el camp de futbol municipal del Freginal, per a des d'allí traslladar-la en una ambulància fins a l'hospital més proper.

El simulacre, que va concloure amb l'aplaudiment de tots els qui el van presenciar, va ser, segons l'alcalde i el regidor de Protecció Civil, “una veritable demostració de la capacitat de coordinació i treball en equip que tenen els membres d'aquest grup de voluntaris”. Encara que la seva funció en aquest tipus d'incidents és normalment de suport als serveis d'emergència, “la seva col·laboració, com s'ha pogut comprovar, és molt important i fins i tot, pot resultar fonamental per a salvar vides”, ha destacat Ortolá,

Per això, aquest tipus d'exercicis resulten “molt positius perquè contribuïxen a reforçar i millorar la preparació i l'eficàcia amb la qual intervé aquest equip de persones”, van valorar tant el primer edil com el regidor de Protecció Civil, qui aprofiten l'ocasió per a felicitar públicament al grup de rescat i voluntaris de Protecció Civil, Salvament Marítim i Creu Roja.

L'èxit ha estat tal que ambdues institucions es plantegen realitzar conjuntament altres exercicis en aquest tipus de maniobres de gran complexitat.