Creu Roja impulsa un programa per a la prevenció dels trastorns en l'alimentació

18 mar 2011 L'Ajuntament advoca per la promoció de la salut i dels hàbits saludables entre la població

«Som Salut» és el lema del nou programa impulsat per l'Assemblea Local de Creu Roja a Xàbia per a la prevenció de trastorns en l'alimentació. Un projecte molt ambiciós que implica a diversos col·lectius amb un mateix objectiu, tractar d'evitar conductes en els adolescents, -població de major risc-, que puguen desembocar en malalties com l'anorèxia o la bulímia.

Per a això, es va a treballar especialment la prevenció amb una sèrie d'accions que involucren a pares, docents i professionals de l'àmbit sanitari, i per altra banda, als propis xavals. Segons ha explicat la psicòloga directora del programa, Sefa Mulet, en les conferències dirigides als adults es donaran les pautes per a saber com actuar en el cas de detectar possibles alteracions en els comportaments alimentaris dels joves, “tenint en compte que l'educació i la detecció precoç és fonamental per a evitar mals majors i on els pares i professors tenen un paper molt important”, ha subratllat l'experta.

Per als adolescents, l'equip de voluntaris està preparant uns tallers per a tractar de forma lúdica i divertida aspectes com l'autoestima, habilitats socials, la imatge corporal i els hàbits saludables en l'alimentació i en el que afecta a la salut relacionant-lo al mateix temps amb formes d'oci sa, ha avançat Mulet.

La idea de «Som Salut» sorgeix, segons ha assenyalat la responsable de l'àrea de Salut de l'assemblea local, Lorena Kim Bas, “de la necessitat detectada davant la falta de recursos en la zona per a ajudar a les persones afectades per aquests trastorns, ja que per a rebre tractament, els malalts s'han de desplaçar fins a València o Alacant”, ha apuntat.

Al tenir coneixement, l'equip de Creu Roja es va posar a treballar, -fa ara aproximadament un any-, en aquesta nova iniciativa que espera consolidar. Així ho anunciava la psicòloga, Sefa Mulet, considerada "l'alma mater” d'un programa que, segons ha indicat la presidenta de Creu Roja a Xàbia, Toñi Sebastiá, s'incorpora a l'àrea de l'alimentació de la «Trobada per la Salut». Un macro projecte impulsat per l'ONG amb la col·laboració de l'Ajuntament que ha aconseguit implicar a bona part de la societat xabienca en la promoció de la salut, ha recordat la responsable de l'agrupació local, que també ha destacat la “bona acceptació” que està tenint «Som Salut» entre els centres educatius, associacions de pares i mares, i el centre de salut del municipi”.

Des de l'Ajuntament, les regidores d'Educació, Filo Giner, i de Sanitat, Pepa Chorro, han destacat “tot l'esforç i la sensibilitat que demostra l'assemblea local de Roja amb els problemes socials del nostre poble”. De fet, les responsables no tenien suficients paraules per a agrair la important labor que desenvolupa "un dels col·lectius més dinàmics i vius del municipi”, han remarcat les edils, que han reiterat el seu suport a aquest tipus d'iniciatives que “treballen per la salut de la població”.

Les xerrades obertes a la població en general tindran lloc els dies 5 i 12 de maig. El més segur és que se celebren a l'IES Número 1 de Xàbia.