Xàbia abandera la creació de l'oficina virtual

17 mar 2011 L'Ajuntament es troba immers en un procés de modernització i d'implantació de l'administració electrònica

L'Ajuntament de Xàbia és un dels precursors de la comarca a implantar l'oficina virtual. Es tracta d'un altre dels nous serveis electrònics posats en funcionament dins del procés de modernització i implantació de l'administració electrònica en el qual el consistori es troba immers.

L'oficina virtual suposa unir-se en una mateixa xarxa a les altres administracions “amb l'objectiu de facilitar els tràmits al ciutadà i millorar la comunicació entre l'Administració i la ciutadania”, ha destacat el regidor de Règim Interior, Miguel Savall. Aquest nou espai, que està en construcció i on ja es poden consultar algunes de les tramitacions i formularis, és una de les mesures incloses en el conveni de col·laboració signat amb la Generalitat, la Diputació i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a adaptar-se a la nova plataforma d'organismes públics de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu és, segons ha assenyalat Savall, “que totes les administracions anem a una perquè en un futur pròxim els ciutadans puguen, a través d'una signatura electrònica, realitzar les seves gestions administratives des de casa en qualsevol lloc del món i en qualsevol moment”. I és que l'administració electrònica està oberta les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.