Més de 200 persones revisen la seva visió per a prevenir la ceguesa

13 sep 2010 La campanya, engegada per la regidoria de Sanitat, tracta de prevenir y detectar a temps certes enfermetats visuals

Xàbia ha tancat avui la campanya per a la prevenció de la ceguesa i el glaucoma amb un elevat índex de participació. Un total de 233 persones s'han revisat gratis la vista amb aquesta iniciativa engegada per la regidoria de Sanitat. Una xifra valorada de forma "molt positiva" per l'edil que dirigeix aquesta àrea, Josepa Chorro, perquè posa de manifest “la importància que té per a la ciutadania la prevenció”, ha destacat la regidora.

Amb aquesta edició, ja són sis els anys que l'Ajuntament de Xàbia oferix als veïns la possibilitat de sotmetre's a unes revisions que tenen com objectiu prevenir aquest tipus de patologies en la visió, segons ha explicat Doll. De fet, l'edil ha insistit en “la necessitat de realitzar-se revisions periòdiques” perquè, com ha comentat la responsable, “la detecció precoç és fonamental per a iniciar el tractament més eficaç “.

Durant la campanya, desenvolupada en el municipi des del dijous fins a avui, els professionals de la Fundació Jorge Alió han atès a 140 persones per a sotmetre's a dues proves per a la prevenció del glaucoma. I la resta, 93, és el nombre de pacients de la tercera edat que s'han sotmès a un examen molt més complet i exhaustiu per a descartar el risc de patir ceguesa. Els resultats d'aquesta revisió els farà arribar el departament de Sanitat al domicili de cadascun dels atesos.