Espais culturals, monumentals i històrics

La Casa del Cable

Es troba en un lloc privilegiat de Duanes de la Mar, en el passeig de Marina Espanyola, davant de la badia. Es va construir en 1860 per a acollir l'estació telegràfica que enllaçava la península amb Eivissa mitjançant un cable submarí. A dia de hui de l'edifici original només es conserven els pilars de la naia. Després de la seua remodelació, les seues sales es dediquen a exposicions.

Telèfon: 607348644

Ca Lambert

Es troba al cor del Casc Històric. Este edifici, rehabilitat per l'Ajuntament de Xàbia i utilitzat per realitzar activitats culturals (exposicions, tallers, etc) fou construït durant la segona meitat del S.XIX (1857) seguint els corrents academicistes de l'època. Fou propietat d'una rica família de la burgesia agrícola xabienca i ací es va instal·lar, a principis del S.XX la farmàcia de Tena, que va funcionar fins els anys 80 del segle passat.

A l'edifici original es van afegir, durant el procés de rehabilitació, dos cases situades en el C/Pastores que mantenen les característiques de l'antic parcelari tardo-gòtic: solars de poc més de 30m2, així com alguns elements arquitectònics antics, probablement del S.XVI, com el portal de mig punt i la finestra del pis superior, tot fet en pedra tosca. Estos elements foren recuperats i reposats a la nova construcció.

Telèfon: 965791862

Mvsev Soler Blasco

Es troba en un dels edificis més relevants del conjunt arquitectònic del Casc Històric: la casa palau d'Antoni Banyuls. Oferix una exposició permanent d'objectes relacionats amb la història de Xàbia des dels primers assentaments neolítics fins a vestigis d'època moderna. Donada la importància dels seus fons, el Mvusev té el seu propi apartat dins de la secció de Cultura d'esta web.

ADREÇA

Plaça dels germans Segarra, N. 1

Tel. 96 579 10 98

mvsev.xabia @ gmail.com

HORARI DE VISITA

De dimarts a divendres de 10 a 13 y de 17 a 20 hores .

Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 13 hores . Dilluns tancat.

Mesos de juliol, agost i setembre: De dimarts a divendres de 10 a 13 y de 18 a 21 hores Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 13 hores . Dilluns tancat.

El Mvsev només tanca els dilluns i els dies 25 de desembre (dia de Nadal) , l'1 de gener (primer d'any) i el 6 de gener (dia de Reis )

Casa de la Cultura

Està en la Plaça de Baix, en una de les zones de major activitat del casc urbà. L'actual edifici fou construit en l'any 2003, però el solar que ocupa va tindre una gran rellevància històrica ja que en ell hi havia la Casa del Mayorazgo o Codol pertanyent a la família Bas. Més tard es va conéixer com a Casa del Comité perquè en ella es va instal·lar el Comité Republicà de Xàbia entre 1936 i 1937. Després de la guerra va passar a ser la seu de Falange, nom amb què se la coneix fins la construcció de l'actual Casa de la Cultura.

La Casa està edificada damunt d'un solar de 283.88 metres quadrats. En l'excavació arqueològica que va precedir les obres es va trobar un ric conjunt de materials ceràmics pertanyents als segles XVII i XVIII, que es conservern al Mvsev Soler Blasco. La Casa de la Cultura com a tal fou inaugurada el 24 d'abril de 2003.

  • Soterrani: Saló d'Actes

  • Entresol:Consergeria, Monjove

  • Primer Pis: Oficina de Joventut , Oficina d'Educació, Departament de Festes

  • Segon Pis: Departament de Cultura i de Normalització Lingüística i Participació Ciutadana

Tel. 96 579 43 44 Fax 96 646 06 03
Correu electrònic: cultura@ajxabia.org

Horari d'hivern

De dilluns a dijous: de 8 a 15 h y de 16 a 21 h
divendres: de 8 a 15 h y de 17 a 22 h

Horario d'estiu

De dilluns a divendres: de 8 a 15 h.
dimarts i dijous: de 17 h. a 21 h.

Conservatori professional de música

El Conservatori està ubicat en C/ Rafael Echagüe, número 5, front a la Plaça de la Constitució. En ell es pot estudiar i formar-se en l'ensenyament musical de grau elemental, mitjà i superior.

L'escola de música compta amb un total de 30 unitats d'estudi distribuïdes en tres plantes. En elles es situa el soterrani on hi ha 32 places d'aparcament, una biblioteca-fonoteca, una aula destinada a activitats de cor i orquestra i altra per a la música de càmera; a més hi ha 7 cabines d'estudi individual insonoritzades.

En la planta baixa hi ha una sala polivalent amb capacitat suficient per acollir a més de cent assistents i un lloc on fer els diferents actes musicals que van des d'audicions, concerts, conferències... A més hi ha la Secretaria, dos despatxos per a la Direcció i una sala de professors. La primera planta disposa de 5 aules per a l'ensenyament col·lectiu i 3 per a l'individual i, per fil el segón pis té 5 aules d'ensenyament col·lectiu i 5 per a l'individual.

Telèfon: 965796036

 

A més d'estos espais, en Xàbia es pot seguir la marca de la història en diferents espais arquitectònics i monumentals. Pots trobar-los tots ací.