La família Doménech Bisquert dóna a l’Arxiu materials audiovisuals d'Ángel Doménech

17 may 2024 Va ser alcalde de 1971 a 1974

La celebració del 75 aniversari dels Fogueres ha permès a l’Arxiu Municipal de Xàbia obtenir un fons fotogràfics de 5.000 imatges de les festes, uns fons que s'amplien cada setmana amb noves donacions dels veïns i veïnes.

 

En aquesta ocasió ha sigut la família Doménech Bisquert la que ha aportat a l’Arxiu un total de 71 cintes single 8 dels anys 70 i 80 gravades per Ángel Doménech Albi, qui va ser un gran aficionat al cinema. Ja adolescent, es va encarregar de la projecció de pel·lícules en el Central Cinema i va participar en el cinema-club que es feia a Gata de Gorgos.

 

Doménech Albi es va casar amb Rosa Bisquert i va ser oficial de la notaria de Xàbia, va ser alcalde entre 1971 i 1974 i segons reflecteix José Salines “la seua transcendència en la vida de Xàbia pot veure reflectida en el fet d'evitar que la costa es vera com un xicotet Nova York, en aconseguir que en l'Arenal es rebaixaren les altures dels edificis que es projectaven de 8,10 i 12 plantes en terrenys pertanyents de la família Mortes”. També va ser primer president de l'Assemblea Local de la Creu Roja de Xàbia, en 1970.

 

Després d'aquesta donació, la regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha mostrat la seua satisfacció per la generositat d'aquesta família que arrepleguen les nostres festes com Fogueres, mascletades, carnestoltes, festes de la barraca o imatges de la vida quotidiana entre altres.

 

L'edil ha convidat a aquelles famílies que tenen a les seues cases fotografies i testimoniatges de la nostra història al fet que s'acosten a l'Arxiu per a poder salvaguardar “aquests tresors” i que les generacions futures “puguen conèixer com érem i com som”.

 

I ha recordat que tots els materials reunits per l’Arxiu i la Comissió 75 aniversari vinculats amb els Fogueres seran objecte d'una exposició a partir del mes de juny.