Les empreses de Xàbia acullen les pràctiques dels programes formatius del Creama

12 may 2024

El regidor de Dinamització Econòmica i Creama de Xàbia, Juanlu Cardona, ha visitat algunes de les empreses que estan acollint en qualitat de pràctiques als alumnes dels programes formatius de Qualificació Bàsica d'Activitats Auxiliars de Comerç i Operacions Bàsiques de Muntatge i Manteniment d'instal·lacions d'energia renovables.

 

En concret es tracta de les empreses Aquafont, Amjasa, Ferrobox, el Celler de la Fontana, Papereria Botella, Novaestètica, Don Dino Levante Import, Espurnes Xàbia, i Sun & Project.

 

Els alumnes després de rebre la formació realitzaran un total de 111 hores en el cas del programa de Comerç i 116 en el d'energies renovables. Un període de treball en el qual els alumnes estaran donats d'alta en la Seguretat Social, després de les últimes modificacions de la normativa estatal.

 

Segons ha explicat el regidor “aquesta formació suposa una inversió molt important en la millora de la qualificació professional del col·lectiu de joves que han deixat els estudis i tenen entre 16 i 21 anys. Aquesta millora té com a finalitat la seua inserció en el món laboral, però també en l'educatiu ja que alguns han decidit tornar a estudiar”.

 

Cardona ha agraït la col·laboració de les empreses per a acollir les pràctiques d'aquests joves de Xàbia, de fet, dos d'elles han mostrat interès a contractar als alumnes que han realitzat les pràctiques una vegada acabe la seua formació.

 

Finalment, l'edil ha comentat que des del departament “tenen bones expectatives que la resta d'alumnes puguen inserir-se en el món laboral. Ens basem en l'experiència d'anteriors programes” i ha animat als joves d'aqueixes edats que es troben en aquesta situació a matricular-se al setembre, quan es desenvoluparà una nova edició dels programes formatius.

 

L'Ajuntament de Xàbia va posar en marxa al setembre aquest programa formatiu que finalitzarà el 21 de juny. Té una duració de 960 hores i s'ha desenvolupat gràcies a una subvenció de 82.340 euros (a parts iguals per a cada programa) de la Conselleria d'Educació.