Uns 180 escolars s'endinsen a la Biblioteca Pública de Xàbia

10 may 2024

Uns 180 escolars de primer de Primària dels col·legis de Xàbia visiten aquests dies a la Biblioteca Pública per a endinsar-se en el món de la literatura infantil i totes les aventures que poden viure amb un llibre.

 

A la seua arribada a la Biblioteca els escolars es troben amb el personatge de Maria Ibars, que s'encarrega d'explicar als més xicotets el funcionament de la Biblioteca i tot el que poden trobar en ella. Posteriorment els narra una de les rondalles de l'escriptor valencià, Enric Valor.

 

La regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha subratllat la importància de campanyes com aquesta perquè “els més xicotets aprenguen a llegir al mateix temps que descobrisquen la infinitat d'històries que ofereix la literatura infantil” així com els beneficis de “acudir a un espai com la biblioteca per a fer les tasques escolars i els treballs”.

 

A més, ha recordat que al costat d'això, la Biblioteca té anualment un programa de contacontes que es desenvolupa en les instal·lacions del Poble i el Port, i de la mà de la regidoria de Serveis Socials, també hi ha contacontes en el Cívic Punt. Són “conta contes amb històries molt entretingudes que fem en castellà i valencià”, ha conclòs Pérez.

 

Els col·legis participants han sigut: Mediterrània, Graüll, Trenc d’Alba, Arenal i Port de Xàbia, juntament amb el concertat María Inmaculada.