Xàbia celebra les festes en honor a Santa Bàrbara i Santa Llúcia

06 dic 2023

Amb l'arribada del mes de desembre Xàbia se submergeix en els festejos en honor a Santa Bàrbara i Santa Llúcia que comencen aquest diumenge 3 de desembre (Santa Bàrbara) i segueixen el dimarts 12 i dimecres 13 de desembre dedicats a Santa Llúcia.

 

Uns dies festius han sigut organitzats els mayorales i mayoralesas de Santa Llúcia de 2023: Juan Bas Benlloch, Antonio Bolufer Ribes, Juan Antonio Catalá Soler, Loreto Espasa Buigues, Gaspar Cruañes Bolufer, Luis Pons Buigues, Clara Vallés Sapena, Vicente Bas Benlloch, María Francisca Bolufer Ribes, Pascual Chorro Cabrera, Elvira Escortell Bou, Ximo Gavilá Cervera, María José Ribes Serrat.

 

El diumenge dia 3 de desembre serà la festivitat dedicada a Santa Bàrbara a l'Església de Sant Bartolomé.

 

El dia 12 de desembre els festers faran la tradicional cridà a la festa a partir de les 19.30 hores amb una cercavila acompanyada de música en el qual repartiran coca maria i mistela, en el qual en passar pel carrer Sant Llúcia hi haurà una xicoteta ofrena en la fornícula de la imatge i es dispararà una traca.

 

Per al dia de Santa Llúcia (13 de desembre) la jornada començarà amb una despertà a les 8 hores i a les 10, les autoritats i festers eixiran des de l'església en romeria fins a l'ermita, on a les 11 hores se celebrarà una missa.