La Fira de pasqua plena d'artesania, animació i ambient festiu el Centre Històric de Xàbia

30 mar 2023 Aquest event tradicional es reforça el cap de setmana amb una fireta de productes agrícoles de proximitat i la trobada d'associacions i penyes

L'ambient en el Centre Històric de Xàbia estarà assegurat durant aquestes vacances de pasqua. Un any més arriba la Fira d’Artesania, un dels mercats més tradicionals de la comarca (va començar a celebrar-se fa més de 40 anys) i que sempre està acompanyat d'una variada animació.

El regidor de Foment Econòmic, Ximo Segarra, i el gerent de Xàbia Històrica, Jaume Serra, han presentat aquest matí el programa d'activitats que envoltarà a la fira que se celebrarà del Divendres Sant (7 d'abril) al dilluns de pasqua (10 d'abril) i que com a novetats incorpora una fireta de productes agrícoles de proximitat (fruites, hortalisses, oli, vi, mel, melmelada,..) durant la jornada del dissabte al voltant de la Plaça de l'Església.

Un dels clàssics que també està programat enguany és la trobada de penyes i associacions el diumenge de pasqua al matí al voltant de l'església. Tapes, begudes, regals i música en directe es concentren en aquest espai fins a convertir-lo en tota una festa.

La fira tindrà aquest any 65 llocs artesans de sabons, ceres, marroquineria, fusta, fang o gastronomia distribuïts entre la placeta del Convent i el Carrer Major.

Hi haurà cercaviles, espectacles itinerants, tallers infantils o teatres i actuacions paral·leles en un escenari en la plaça de l'església. Hi ha previstos espectacles especials, com el que ha preparat per al divendres la Colla Xirimitab’s pel seu desé aniversari i que teatralitzarà un relat de Pepa Guardiola.

També actuarà la Romàntica del Saladar i el Grup de Danses Portitxol cantarà i ballarà a la tradició la vesprada del dissabte.

Com a tancament el dilluns hi haurà un klandestino de Lindy Hop i social, a càrrec de l'escola La Marina Lindy Hop - Placeta del Convent.

El regidor de Foment Econòmic ha convidat a tot el veïnat i a la resta de comarca a passar per la fira amb els seus amics o famílies a gaudir de tota l'oferta, ambient i de l'entorn del Centre de Xàbia.

PROGRAMACIÓ FIRA ARTESANIA 2023

Divendres 7 d’ abril

A les 08:30 aprox. Xocotatà tradicional amb mona per als participants del viacrucis al Mercat Municipal de Xàbia. Col·labora Ajuntament de Xàbia

12:00 h. Inauguració de la Fira, amenitzada per la Colla Xirimitab's.

12:30 h. Concert La Joia Més Preada, un relat de Pepa Guardiola, a càrrec de Xirimitab's -  Plaça de l'Esglèsia.

18:00 h. Espectacle de petit format anomenat “Contes viatgers”, amb històries i música en directe, a càrrec de Rodamons Teatre -  Placeta del Convent.

 

Dissabte 8 d’abril

De 10:00 h fins les 20:00 h. Fireta de productes  agrícoles de proximitat (fruites, hortelisses, oli, vi, mel, melmelada,..) - Al voltant de la Plaça de l'Esglèsia.

11:00 h. Taller de suc de cítrics - Espai ubicat en la Fira de productes agrícoles de proximitat.

11:30 h. Taller d'elaboració de ciris de cera d'abella - Espai ubicat en la Fira de productes agrícoles de proximitat. (máx 15 xiquets/es, reserves al whatssap 667 690 785)

A partir de les 12:00 h.  Cercavil·la  i animació de carrer amb  La Romàntica del Saladar- Per la Fira.

18:00 h. “Ronda de contes: contant i cantant” , espectacle fet per tots aquells que volen participar amb les seues històries, anècdotes, poemes i dites … un espai on qualsevol pot expressar allò que desitgi en relació als contes , la tradició i la memòria; una estona per compartir entre pares , fills, iaios i amics, i la companyia de Rodamons Teatre. Vine amb la teua historia!! - Placeta del Convent.

A partir de les 18:00 h.  “Cantant i ballant la tradició”,  amb el Grup de Danses Portitxol   – Plaça de l’Esglèsia.

18:30 h. Taller d'elaboració de ciris de cera d'abella - Espai ubicat en la Fira de productes agrícoles de proximitat. (máx 15 xiquets/es,  reserves al whatssap 667 690 785)

 

Diumenge  9 d’abril

12:00 h. "Passeig Rodamons" per la fira … un poc de música a les vostres compres. A càrrec de Rodamons Teatre - Per la Fira.

(tot el matí) Trobada de penyes i associacions de Xàbia - Plaça de l'Esglèsia..

18:00 h. "Romanceries”. Espectacle per a tancar el cap de setmana festiu i “Gaudim tots de la fira de Xàbia”!! amb Rodamons Teatre - Placeta del Convent.

 

Dilluns 10 d’abril

11:00 h. Tallers gratuïts per a xiquets de  “mòbils sonors de ceràmica” i de «ceràmica mudejar»”, a càrrec de Terrissería Inma Juan i Francis Benitez-Tambor de Luna - Plaça de l’Esglèsia.

12:00 h. Klandestino de Lindy Hop i social, a càrrec de l’escola La Marina  Lindy Hop - Placeta del Convent.