Serveis inicia una sèrie de xarrades amb urbanitzacions sobre el nou sistema d'ús dels punts verds de Xàbia

09 mar 2023

El departament de Serveis i l'empresa encarregada de la gestió dels residus (Tetma) es reuniran amb els col·lectius veïnals per a explicar-los el nou model de funcionament dels punts verds. Els primers a ser citats són els veïns d'àrea de Pinosol, avança l'edil Kika Mata. La reunió, que està oberta a tota persona interessada, serà el dijous 16 de març a les 10 hores del matí al parc i en ella es parlarà de la situació actual dels punts verds i els canvis previstos.

I és que des de fa uns mesos, l'Ajuntament està instal·lant videovigilància i barrant aquests recintes amb els quals es facilita la recollida selectiva de residus urbans d'origen domèstic en el disseminat. Es tracta d'una mesura per a atallar el seu ús incívic i els abocaments fora dels contenidors o l'abandó d'estris, mobles, materials o restes vegetals a nivell industrial.

Ja són diversos els punts verds tenen tancament però de moment continuen igualment accessibles per a tots ja que les portes d'accés es poden obrir sense clau ni targeta, només prement un botó.

Mata ha assenyalat que no activarà cap sistema d'ús amb targeta que sense coordinar-lo prèviament amb els usuaris pel que hui dia poden continuar utilitzant el punt verd que més còmode els resulte. Sempre de manera cívica.

Els residus que es poden depositar als Punts Verds són la fracció orgànica, envasos lleugers, paper i cartó, vidre, oli vegetal, roba i calçat i restes domèstiques de jardineria. La resta ha d'emportar-se a l'Ecoparc (en el camí dels Sorts) o l’àrea de Catarroges per al verd (i d’ús gratuït per a particulars) .

També en relació als punts verds, la regidora ha aprofitat per a aclarir que els contenidors de gran capacitat que -hui dia- s'estan utilitzant per a recopilar els residus verds “estan de manera provisional per a no deixar sense servei als usuaris fins que arriben els definitius” que seran més xicotets i accessibles.