Xàbia ret homenatge a Ramona Fernández de Palencia dedicant-li un espai públic en el cor del Centre Històric

28 feb 2023 El descobriment de la placa en record a “Doña Ramona” serà aquest diumenge a les 12’30 hores

L'Ajuntament de Xàbia celebra aquest diumenge un acte de reconeixement a la memòria de Ramona Fernández de Palencia en el qual descobrirà la placa de l'espai públic que li ha dedicat. Es tracta de la placeta situada entre el Mercat Municipal i l'Església de Sant Bartolomé, al costat de la plaça Celestino Pons i que ha sigut renovada per a l'ocasió. El Consistori ha fet treballs de pintura, substituït l'àrea de jocs i les plantes ornamentals.

L'acte és a les 12’30 hores i dona compliment a un acord unànime de ple d'octubre de 2021.

Més coneguda a Xàbia com a “Doña Ramona”, Fernández de Palencia és recordada pel seu caràcter altruista i activisme social, dedicant el seu temps i capacitat d'ajuda a millorar la vida d'aquelles persones que més el necessitaven. Uns valors que la van portar a ser distingida l'any 2011 amb el premi 9 d’Octubre a la solidaritat.

Lluitadora incansable, el seu esforç va ser fonamental per a aconseguir l'obertura del Centre de Dia de Xàbia. Gran col·laboradora de les parròquies, sempre fidel a les seues conviccions morals i religioses, va fomentar entre els joves l'educació i la formació en valors. El seu caràcter extravertit li va portar a formar part de les primeres associacions de mares i pares d'alumnes, així com a impulsar diferents associacions, entre les quals mereix un esment especial la Confraria de Dones de Jesús de Nazareno.