L'impulsor de la campanya “Soc Major. No idiota” aproparà a Xàbia la seua lluita per recuperar l'atenció presencial en els bancs

16 feb 2023

La regidoria de Serveis Socials i Atenció al Major de Xàbia ha programat per al divendres 3 de març una xarrada a càrrec de Carlos San Juan de Laorden, el valencià que va impulsar “Soc Major. No idiota”, una recollida de signatures per a exigir atenció personal en les sucursals bancàries.

San Juan, metge jubilat, va posar sobre la taula els problemes dels majors per a adaptar-se a una nova societat digital i va encendre la metxa d'una reivindicació a la qual s'han sumat més de 600.000 persones perquè la banca oferisca un tracte més humà i digne als majors, exclosos per l'accelerat procés de digitalització.

La campanya iniciada per aquest metge jubilat va forçar la signatura d'un protocol del Ministeri d'Economia amb la banca i va traspassar les fronteres espanyoles en molt poc temps. El seu clam va ressonar en quasi tothom i alguns dels principals periòdics internacionals van dedicar extensos articles a aquesta causa.

Ara, comptarà la seua experiència a Xàbia. Serà el divendres 3 de març, a les 18 hores a la Biblioteca de Duanes, una xarrada oberta a tota persona interessada.

La regidora d'Atenció al Major, Rita Berruti, espera que escoltar aquest testimoni servisca com a experiència motivadora i al mateix temps, torne a posar el focus en la necessitat que els bancs tinguen sensibilitat a l'hora d'atendre els seus clients i recuperen l'atenció presencial pensant en col·lectius com les persones majors que tenen dificultats per a manejar-se amb la tecnologia.