L'Ajuntament de Xàbia canviarà la il·luminació, el marcador electrònic i el clos del camp de futbol municipal

15 feb 2023 El Consistori presenta aquest projecte a una línia d'ajudes autonòmiques

L'Ajuntament de Xàbia aprofitarà una línia de subvencions de la Direcció General de l'Esport per a modernitzar el sistema d'il·luminació, canviar el marcador electrònic i adequar el vallat de protecció perimetral del camp de futbol municipal. El projecte de millora ascendeix a 148.895 euros i té un termini d'execució de tres setmanes.

Tal com explica el regidor d'Esports, Alberto Tur, quan la Generalitat va publicar el mes passat aquesta convocatòria d'ajudes destinades a l'adequació d'instal·lacions esportives es va veure l'oportunitat d'encaixar aquesta inversió que millora les condicions del camp del Freginal i es va encarregar un avantprojecte per a poder optar a aquestes ajudes.

Est, apunta Tur, dona resposta a les tres necessitats més primordials de les instal·lacions que utilitza el CD Jávea. Una d'elles és substituir el sistema d'il·luminació -que té un ús intensiu per als entrenaments i partits de lliga regional- per un altre més modern que millore l'eficiència energètica de la instal·lació i abast un nivell concorde a les necessitats d'il·luminació reglamentàries de les competicions.

Quant al marcador electrònic, es planteja substituir l'actual -ja deteriorat pel seu ús continu i el pas dels anys- per un videomarcador amb pantalla led de 5 m² d'última generació, que garantisca una òptima visualització en exteriors a grans distàncies i de baix consum. El nou videomarcador, a més, podrà utilitzar-se tant com marcador electrònic multiesport, com a pantalla publicitària o informativa, o com a suport audiovisual per a tota mena d'esdeveniments esportius i socials.

La tercera inversió d'aquest projecte és la substitució total del clos de separació entre espectadors i camp de futbol ja que la tanca perimetral actual ha anat deteriorant-se amb el pas dels anys i els colps de la pilota, etc.

Amb aquest projecte, que es va aprovar via decret i ja ha sigut presentat a la Conselleria d'Esports per a optar a la subvenció, s'acabaria de posar al dia el camp municipal ja que fa quatre anys es va substituir la gespa artificial i anteriorment es va construir una coberta per a una de les graderies.