L'actriu i activista Mabel Lozano presenta el 16 de febrer a Xàbia el seu documental “El proxeneta. Paso corto, mala leche'

06 feb 2023 La regidoria d'Igualtat també ha concertat xarrades en els instituts per a parlar de l'explotació sexual que pateixen les dones

La regidoria d'Igualtat de Xàbia abordarà l'explotació i violència sexual que pateixen dones i xiquetes de la mà de la pel·lícula documental “El Proxeneta. Paso corto, mala leche’, dirigit per Mabel Lozano.

L'audiovisual es projectarà el dijous 16 de febrer a la Biblioteca de Duanes a les 19 hores i l'entrada és gratuïta. Després de la projecció, els assistents podran participar en una xarrada-col·loqui amb l'autora una dona molt polifacètica que va deixar arrere la seua faceta com a model per a centrar-se en l'escriptura i el cinema, especialment com a directora. És en aquest camp on s'ha erigit com a activista en defensa dels drets de les dones, denunciat el térbol negoci de la prostitució i tot el que li envolta, com la indústria del porno.

La seua veu també la podran escoltar els estudiants dels dos últims cursos dels instituts, ha explicat la regidora d'Igualtat, Montse Villaverde. I és que s'han programat uns tallers en tots dos centres el matí del mateix dia 16.

Quant al documental que es presenta “El Proxeneta. Paso corto, mala leche” està protagonitzat i comptat en primera persona per Miguel, El Músico, un exproxeneta i amo d'alguns dels més importants macrobordells d'Espanya, condemnat i sentenciat a 27 anys de presó, que ha confessat amb pèls i senyals com ha evolucionat la prostitució a Espanya i en el món, i com a principis dels anys noranta va sorgir l'esborronador negoci del tràfic i es va començar a segrestar dones de “deute”, l'única eixida del qual era la prostitució.

Sexe, corrupció, assassinats, tràfic d'éssers humans, llavat de diners, segrestos, extorsions… La història real de fets provats en sentències fermes sobre els més importants i cruels proxenetes del nostre país i sobre el crim organitzat que mou els fils de la prostitució i la tracta en l'actualitat.