La Film Office de Xàbia va atorgar 21 permisos de rodatge en 2022

03 feb 2023

La Xàbia Film Office, integrada en el departament de Turisme, va atorgar el passat 2022 un total de 21 permisos de rodatge en la població.

D'ells, dos van ser per a llargmetratges, cinc per a videoclips, set per a espots publicitaris, cinc per a sessions fotogràfiques, un per a un documental i l'últim per a un programa televisiu estranger.

Les xifres són similars a les del 2021, quan es van tramitar 26 autoritzacions d'aquest tipus a productores nacionals i internacionals.

La Film Office s'encarrega de coordinar i sol·licitar tots els informes i serveis necessaris que afecten els diferents departaments municipals i que siguen preceptius per a poder obtindre el permís de rodatge. També assisteixen a la producció en la cerca de localitzacions de rodatge i altres necessitats logístiques.

L'organisme, l'objectiu i la finalitat del qual és posar en valor els recursos i valors culturals, paisatgístics i artístics del municipi, sempre valora que els audiovisuals –i especialment els productes que vulguen usar Xàbia com a entorn publicitari- vagen d'acord amb la imatge que projecta Xàbia, explica el regidor. Toni Miragall.

També es tracta de pactar dates que afecten el mínim a l'agenda social o festiva de la població i, en matèria de cales, s'exigeix que siguen sempre entre setmana i fora de la temporada alta de bany (de l'1 de juny al 30 de setembre no s'autoritzen).