650 atletes es donen cita aquest diumenge Granadella Trail de Xàbia, seu del campionat autonòmic de la Comunitat Valenciana

31 ene 2023 La prova continua fent passos per a ser referent pel seu respecte a l'entorn i estrena cintes reutilitzables per a marcar el recorregut i evitar el plàstic

El Club d'Atletisme Llebeig de Xàbia ultima els preparatius per a la seua prova més emblemàtica: el Granadella Trail, que es celebra este diumenge 5 de febrer.

La competició continua fent passos qualitatius i enguany serà la seu del Campionat Autonòmic de Trail Llarg de la Comunitat Valenciana.

Per a això, el recorregut de la prova absoluta creix fins als 25 quilòmetres i també augmenta el seu desnivell, ha explicat des del club Edu Vallés. Una altra novetat és que a més de modalitat sprint (14kms) hi haurà una específica per a categories sub20, la versió promoció sprint de 4’5 quilòmetres.

A més, també es fan nous passos en el camí al respecte absolut a l'entorn que té aquesta carrera i se substitueixen les cintes plàstiques per a marcar el recorregut per altres reutilitzables pensades perquè duren diversos anys.

El regidor d'Esports, Alberto Tur, i l'alcalde, José Chulvi, han destacat els esforços que fa el Llebeig en una de les carreres més carismàtiques del territori, tant per la singularitat especial de la zona forestal de la Granadella i per ser referent en sostenibilitat (té limitada la inscripció a 650 participants) com per la seua vocació de diversificar-la perquè siga un esdeveniment familiar.

I és que el Granadella Trail ja és un esdeveniment de cap de setmana. Arranca el dissabte amb el minitral infantil (s'està incentivant la participació dels xiquets i xiquetes de Xâbia coordinant amb els col·legis la inscripció gratuïta del seu alumnat) i tanca el diumenge al matí amb les proves per a adults.

Com en els últims anys, s'evita al màxim el plàstic (a més de la samarreta commemorativa, amb la inscripció es regala una tassa per a beure en els avituallaments, que són tots amb producte de proximitat) i el propi trofeu és un tocó de fusta de pi). També hi ha una part solidària ja que l'organització fa un donatiu a Creu Roja i Protecció Civil Xàbia amb part de la inscripció.

Els responsables municipals han volgut agrair la gran faena del club i dels molts voluntaris que s'impliquen aquest cap de setmana per a garantir la seguretat i la comoditat dels participants. Un bon fer que té el seu reflex en l'expectació que cada any hi ha quan obrin les inscripcions, que s'esgoten en pocs dies.

L'alcalde ha volgut posar en valor el missatge que cada any llança el Granadella Trail de protecció i cura de l'entorn i ha animat a la població a acostar-se per la zona de Pinosol –zona d'eixida i meta de la prova- a gaudir de l'ambient esportiu.

Des del Club, Madelane Powell també ha anunciat que la prova serà gravada íntegrament per la televisió pública autonòmica que l'emetrà en fals directe el diumenge 12, una oportunitat perquè els corredors puguen gaudir-la dues vegades i els aficionats puguen conéixer-la més de prop.