Continuen els treballs de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en el llit del riu Gorgos

25 ene 2023

Els regidors d'Obres, Kika Mata, i de Medi Ambient, Toni Miragall, han visitat aquest matí el llit del riu Gorgos amb el Comissari d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Marc García Manzana.

Els resposables municipals han supervisat els treballs que la CHJ està realitzant amb la finalitat de millorar la seguretat del Gorgos davant les crescudes de cabal que es produeixen en episodis de pluges intenses.

La primera fase de la intervenció, en la qual s'està treballant ara, abasta des del pont de la carretera del Pla fins a la desembocadura del riu. Aquesta part està focalitzada en la retirada i erradicació de les canyes als voltants del llit.

Per a això s'estan cobrint les zones on creixien les canyes amb unes lones que provoquen la pujada de la temperatura fins als 70 graus i exterminen els rizomes del canyar.

En aquest tram també s'està duent a terme la tala d'alguns dels arbres situats enmig del llit del riu, que podrien actuant com a obstacles i causar problemes en episodis forts de pluja.

Tal com han avançat des de la Confederació, la intervenció inicial es complementarà amb una segona fase, que seguirà el mateix procediment que la primera i està previst que abaste1,5km riu amunt, fins al Pont del Llavador.

Quan acabe el procediment d'abrasió del rizoma de les canyes, que durarà uns 18 mesos, es procedirà a la plantació d'espècies vegetals autòctones i així recuperar la vegetació de ribera.