El seguici dels Reis Mags tornarà a acampar a Xàbia dos dies abans que Melchor, Gaspar i Baltasar arriben amb vaixell

23 dic 2022

La comissió de Reis Mags de Xàbia ha anunciat que enguany, el seguici dels Mags d'Orient tornarà a acampar uns dies en el municipi a l'espera que Melchor, Gaspar i Baltasar arriben amb vaixell al port la vesprada del 5 de gener.

El calendari d'actes que envolten a aquesta màgica visita començarà el dia 27 de desembre amb la instal·lació de les Bústies Reals perquè els xiquets i xiquetes puguen anar tirant les seues cartes. Hi haurà un en la plaça de l'Ajuntament, un altre en l'exterior de la parròquia del Loreto i un tercer en el passeig David Ferrer de l'Arenal.

Però els que preferisquen entregar-la en persona també tindran diverses oportunitats. La primera la vesprada del dilluns 2 de gener en Duanes de la Mar, ja que a partir de les 17 hores els emissaris reals recorreran els carrers del barri anunciant la seua arribada i es dirigiran a l'església per a recollir cartes i gaudir de la companyia dels més xicotets, als quals la comissió de festes oferirà una xocolatada com a berenar.

L'avançada real començarà també aqueixa nit a muntar el seu campament en el Riurau d’Arnauda on les vesprades del dimarts 3 i dimecres 4 de gener esperen la visita dels xiquets i xiquetes de Xàbia.

A més de les seues carpes, hi haurà un pesebre vivent amb la col·laboració dels cinquens del 2023 i servei de barra per a prendre alguna cosa mentre els més xicotets gaudeixen de tots els detalls del recinte i d'un xocolate per a berenar.

Quant a la visita dels tres reis mags està prevista, segons el costum, a les 17 hores en el port del municipi. Arribaran en un vaixell pesquer i seran rebuts per les autoritats. Del mateix moll partirà la cavalcada que discorrerà per la plaça Adolfo Suárez, Avinguda Jaume I, on els reis saludaran als xiquets i xiquetes mentre que la comitiva continuarà sense detindre's cap al Centre Històric per Avinguda del Port, Joan Carles I, Avinguda d'Alacant, Ronda Nord i Príncep d'Astúries fins a la placeta del Convent on Melchor, Gaspar i Baltasar també saludaran als més xicotets.