Xàbia es retroba amb la celebració tradicional de Santa Llúcia

07 dic 2022

Després de dos anys amb la festa condicionada per la pandèmia, Xàbia es retroba amb una de les seues festes religioses amb més calat popular. Es tracta de la tradicional celebració de Santa Llúcia, que té la seua ermita en un xicotet pujol als peus del Montgó i que cada 13 de desembre s'engalana per a acollir a centenars de persones que pugen en romeria.

La celebració començarà la vespra –a les 19’30 hores- amb una cercavila de crida a la festa protagonitzada pels festers que recorreran els carrers de Centre Històric acompanyats per música i repartint dolços i mistela. Al seu pas pel carrer de Santa Llúcia s'oferirà un ram de flors a la santa en la seua fornícula.

Ja el dimarts, 13 de desembre, la jornada començarà amb una despertà a les 8 hores i a les 10, les autoritats i festers eixiran des de l'església en romeria fins a l'ermita, on a les 11 hores se celebrarà una missa.

A continuació es viurà tradicional processó de les imatges de Santa Bàrbara i Santa Llúcia al voltant de l'ermita i hi haurà una xocolatada per a totes les persones assistents.