Xàbia obri de nou la seua biblioteca vivent per a mostrar la seua rica diversitat cultural

28 nov 2022

L'alumnat de segon de batxillerat els instituts de Xàbia s'ha submergit hui en la rica interculturalitat del municipi gràcies a la “Biblioteca Humana” organitzada en el marc de la Setmana de la Diversitat Cultural. 
Els joves han pogut conéixer la història de sis dones de diferents nacionalitats i grans experiències que hui tenen la seua residència a Xàbia. Enguany l'activitat es focalitza en la realitat que viuen les dones migrades o filles de Xàbia amb famílies originàries d'altres llocs, un exercici amb el qual es pretén eliminar prejudicis i estereotips.
Les sis persones llibre han sigut Laura Carolina Rivas Uzcategui (Veneçuela), Olha Shania van Essen (Ucraïna), Milichu Martínez (Xile), Ani–Enying Chen (la Xina) i 
Lamia Ajual (el Marroc). També Hanan El Ayadi Benabdellah una jove de Xàbia, filla de migrants, que ha parlat de com és nàixer en un país que no et reconeix com a española i de sentiments de pertinença. També de la seua experiència després de 10 anys en el món del tercer sector i del seu treball en el Centre de Defensa dels Drets Humans.
A més d'aquesta enriquidora experiència, organitzada per la regidoria de Serveis Socials, els estudiants han sigut els primers a participar en una iniciativa innovadora del departament d'Igualtat. Una enquesta en viu per a testar l'opinió de la ciutadania en temes d'igualtat.