Xàbia estrena el “Arenal Blues”, un nou festival que se celebrarà en el passeig David Ferrer durant el pont de Sant Josep

15 nov 2022 Graham Foster o Los Fabulosos Blueshakers formen part d'un cartell seleccionat de la mà de la nova associació cultural Xàblues

L'oferta cultural de Xàbia continua creixent i abastant cada vegada més gèneres musicals. Hui el regidor de Cultura, Quico Moragues, ha presentat l'Arenal Blues, un nou festival que se celebrarà el mes de març en el passeig David Ferrer, al costat de la platja de l'Arenal i que donarà resposta als aficionats a aquest estil, pare del jazz o del rock.

De fet, el festival naix ja de la mà d'una nova associació, Xàblues, creada a la Marina Alta per a promoure i difondre del blues a la comarca i que s'ha implicat en la selecció de bandes del primer Arenal Blues, sota les premisses de combinar qualitat i donar protagonisme als músics de “quilòmetre zero”.

L'esdeveniment està previst del 17 al 19 de març, pont festiu de Sant Josep, i tindrà com a cap de cartell al guitarrista Graham Foster (músic que va ser descobert per Elton John i qui ha tocat amb una llegenda del soul com Etta James o bandes tan icòniques com Oasis o Mclan) i que ara viu en la zona i a “Los Fabulosos Blueshakers”, una formació valenciana amb un repertori molt divertit que es mou entre el blues de Chicago i el rhythm@blues.

L'elenc es completa amb altres tres formacions lligades a la Marina Alta com són “Georgie & The Fire Lights” (composta per professors de l'acadèmia SiFaSol de Benissa), el quartet “Altea Blues” liderat pel guitarrista German Elul i que compta amb un gran harmonicista com Danny Boy i, finalment, “Tamy & The Sweet Band” una formació jove de Dénia i Xàbia que abasta des del funk i soul fins al rock i el blues.

El festival se centrarà en diferents ubicacions del passeig David Ferrer i tindrà el dissabte 10 de desembre un xicotet avançament amb una jam sessió a càrrec d'Altea Blues a partir de les 12 hores i en la zona més pròxima a la gelateria Les Ones.

Quant als concerts del 17 al 19 seran el divendres a la vesprada enfront del Octopus, el 18 tarde nit en la zona de La Fontana i el 19 al migdia en l'extrem més sud.

En la presentació de hui han estat part de la junta de Xàblues, que està presidida per Guillermo Cardona i tindrà a José Melero de secretari.