Xàbia celebra aquest dissabte el dia de la infància amb una festa al voltant dels superherois, tallers, jocs i un teatre

15 nov 2022 També hi haurà tirolina i rocòdrom, una yincana i molta diversió

La infància de Xàbia té aquest dissabte una cita festiva. Per segon any, l'Ajuntament celebra el Dia Internacional dels drets de la infància amb una gran celebració a l'aire lliure, de participació gratuïta i activitats d'allò més variades.

La regidora d'Infància i Participació Ciutadana, Montse Villaverde, ha explicat que, després del gran acolliment de l'any passat (es va oferir una festa tematitzada en les històries d'Harry Potter) enguany s'ha apostat per donar continuïtat a la commemoració des del punt de vista lúdic i amb una temàtica central amb gran estirada entre el públic infantil: els superherois.

L'esdeveniment, pensat per a xiquets i xiquetes d'entre 4 i 12 anys, serà aquest dissabte -19 de novembre- en la Plaça de la Constitució. A partir de les 10 hores obriran tallers, jocs d'habilitat, destresa i col·lectius, una yincana i una activitat familiar titulada “mistery box”. També hi haurà una zona de tirolina i rocòdrom, un taller de reciclatge i es rebrà la visita de Kosmo i Khalan, de la unitat canina de la policia local. Des de l'organització animen als xiquets i xiquetes a assistir disfressats dels seus superheroi favorit.

Paral·lelament també hi haurà un taller artístic en Ca Lambert en el qual els assistents podran aprendre a fer ceràmica. S'han previst tres torns (a les 10, 11 i 12 hores) i està pensat per a participants a partir dels 8 anys. Les persones interessades poden inscriure's en el centre d'arts Lambert (carrer Major 41 o telèfon 965791862).

També el departament de Cultura col·labora en aquesta commemoració i ha programat un divertit teatre a les 17’30 hores a la Casa de Cultura titulat La Xef Pipa.

Xàbia és Ciutat Amiga de la Infància des de 2018, una distinció que atorga UNICEF Comité Espanyol a les poblacions que mostren compromís i esforç a incorporar a la infància i adolescència en el centre de la seua agenda política. De fet, el municipi fa més de 10 anys que compta amb un Consell dels Xiquets i ha elaborat documents com el pla estratègic d'infància i adolescència.