Xàbia ofereix un programa formatiu gratuït per a clubs, entitats i professionals de l'esport

07 nov 2022 La primera xarrada –el dijous 10 de novembre- serà sobre gestió administrativa dels clubs i la seua relació amb l'administració

La regidoria d'Esports de Xàbia llança un programa formatiu dirigit a les entitats i persones que formen part de l'esport local. El regidor Alberto Tur ha explicat que fa temps treballa en aquest projecte en col·laboració amb l'associació de gestors esportius de la Comunitat Valenciana –de la qual Xàbia és municipi associat- i tantejant els interessos de clubs i associacions perquè la formació siga productiva.

L'edil ha detallat que s'ha decidit començar per un tema d'actualitat i en el qual totes les entitats necessiten informació actualitzada. Es tracta de la gestió interna (administrativa, legal i fiscal) d'un club i la seua relació amb l'administració, per exemple, a l'hora de justificar els convenis de col·laboració econòmica.

La xarrada serà aquest dijous, 10 de novembre, a les 19 hores a la Sala Polivalent. La inscripció és gratuïta i ha de formalitzar-se en el formulari https://docs.google.com/forms/d/1lloltjejpgsg_ekdh2dv_gf7ygu2z5v_cx2pdlm5mpm/viewform?edit_requested=true

Tur ha apuntat que aquesta és la primera d'altres accions formatives que tractaran temàtiques tan variades com la nutrició, primers auxilis o rehabilitació amb les quals des de l'Ajuntament es vol secundar una cosa tan important com la formació per als clubs, monitors, entrenadors i altres persones interessades.

En aquest objectiu, Xàbia compta com a aliada a l'associació de gestors esportius de la Comunitat Valenciana. El seu delegat a la província d'Alacant, Miguel Ángel Noguera, ha detallat que en la xarrada del dijous intervindran com a ponents dues persones amb gran experiència en aquest camp com són Marcos Fernández, expert en la gestió de clubs, i Ramón García, que aprofundirà en les obligacions legals i fiscals dels clubs.

Noguera també ha destacat que Xàbia ha volgut que la formació estiga oberta a altres entitats i clubs de la comarca perquè siga el més profitosa.