L'Ajuntament de Xàbia ofereix extraescolars educatives i esportives gratuïtes en els col·legis del municipi

04 oct 2022

L'Ajuntament de Xàbia manté un curs més el programa d'activitats extraescolars gratuïtes en els col·legis del municipi que va activar quan els centres es van adaptar a la jornada contínua.

La iniciativa, en la qual col·laboren les regidories d'Educació i d'Esports, està a la disposició de l'alumnat que es queda al menjador, i els permet complementar en horari no lectiu (entre les 15’30 i les 17 hores) amb l'activitat que, per edat, els assigne el centre.

Des de l'àrea d'esports s'ofereix psicomotricitat als alumnes d'infantil mentre que en primària hi ha modalitats com a gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, escacs, handbol, atletisme, futbol i basket. Per a això, el programa Xàbia Esports Educa compta també amb la col·laboració de diferents clubs i entitats esportives que es desplacen als centres educatius per a promoure i posar a l'abast dels xiquets i xiquetes de menor edat la pràctica esportiva així com l'adquisició d'hàbits saludables.

L'edil d'esports, Alberto Tur, ha afegit que enguany com a novetat s'ha afegit a l'oferta l'aprenentatge als patis de TradiJocs (jocs tradicionals i populars com la trompa, el sambori, les caniques o les bitles). A més, dins d'aquest programa també es duran a terme jornades de nutrició i sostenibilitat per a que els més menuts aprenguen i adquirisquen coneixements d'aquests dos àmbits per a poder aplicar-los en el dia a dia.

Per part seua, des de la regidoria d'Educació s'aporten tres tallers: un d'ells per a introduir-se en el món del teatre o dels contacontes (segons edat), un altre enfocat a l'aprenentatge d'habilitats socials i finalment, un de redacció i maquetació en el qual s'aprén a editar una revista, ha explicat la regidora Montse Villaverde.