Xàbia celebra amb cultura el 9 d’octubre i entregant els premis Vila de Xàbia a Esperanza Salvatierra, Pep Segarra i el Centre Artístic Musical

27 sep 2022 Hi haurà actuacions en el Centre Històric, Duanes i l'Arenal

Xàbia dona la benvinguda al mes d'octubre amb la intensa agenda cultural i institucional amb la qual cada any es commemora el dia dels valencians i les valencianes.

El regidor Quico Moragues ha detallat un atractiu programa 100% gratuït que reuneix arts escèniques, literatura i música, enguany amb una picada d'ullet especial per al públic infantil. A més, com és costum, l'Ajuntament celebrarà l'efemèride amb el lliurament dels XXVI premis Vila de Xàbia, que enguany distingiran al Centre Artístic Musical de Xàbia, Pep Segarra i a Esperanza Salvatierra a títol pòstum.

L'acte institucional serà el divendres, 7 d'octubre a les 19’30 hores en la plaça de l'església. Serà a l'aire lliure per a poder acomodar a tots els premiats, especialment als membres de les agrupacions del Centre Artístic Musical (banda, orquestra i banda jove) que, a més, interpretaran algunes peces durant la cerimònia.

La programació arranca aquest divendres (a les 20 hores a la Casa de la Cultura) amb la presentació del llibre “Estimat amic” de Cristòfol Bisquert i el dissabte dia 1 (a les 17’30 hores a la Casa de Cultura) hi haurà un teatre infantil amb la representació de “Paraules a les butxaques” de la companyia Els Combis.

El diumenge la tradició musical del Grup de Danses Portitxol prendrà la plaça de l'església amb un espectacle escenogràfic que combina dansa amb audiovisual. L'actuació serà a les 22 hores.

El dijous 6 d'octubre (a les 20 hores a la Casa de Cultura) es presentarà el llibre gastronòmic “Cuineres del territori” de Josep Bernabeu i María Tormo; i el divendres a les 18 hores en el passeig David Ferrer de l'Arenal hi haurà un espectacle de circ titulat “Fontaneria, circ i poesia 2.0.” a càrrec de la companyia Jacinto Sifon Fontana.

El dissabte 8 d'octubre a les 21’30 hores a l'església de Sant Bertomeu serà la Banda Jove del Centre Artístic Musical qui oferisca un concert extraordinari pel 9 d’Octubre.

El diumenge, dia de la festa, començarà amb energia i molt de ritme gràcies a l'actuació del grup Ramonets, que a partir de les 12 hores oferirà un divertit concert de rock and roll per a tota la família en la plaça de la Comare Maruja Varó.

A la vesprada hi haurà dos concerts de la Colla Portitxol dins de la campanya d'intercanvis culturals. A les 17’30 hores en la plaça de l'església actuaran Bellaguarda tradicions Altea al costat de la colla de dolçaines i percussió de Xàbia i a les 20 hores, també en la plaça, el Grup Portitxol compartirà escenari amb la colla La Socarrà de Xàtiva.

La programació d'octubre continuarà a Xàbia amb el Festival d’Arts Escèniques patrocinat per la Diputació d'Alacant i que oferirà actuacions com la del Musical Landscapes de Lolo García (dissabte 15 d'octubre a les 20 hores a la Casa de Cultura); el de dansa Rito de la companyia Otradanza (divendres 21 d'octubre a les 20 hores a la Sala Polivalent del Portal del Clot) i el teatre Senyores al bingo, de la companyia Improvidencia (el dissabte 22 a les 20 hores a la Casa de Cultura.)