El Xàbia Jazz sedueix a 7.000 persones

09 ago 2022

El Xàbia Jazz va baixar anit el teló de la seua XXI edició, tres nits de música i gran ambient que han aconseguit un èxit rotund de públic.

El primer dels concerts, del prestigiós pianista cubà Chucho Valdés (guanyador de 6 premis Grammy i 4 Grammy Llatí) va seduir a 3.000 persones que van gaudir del seu mestratge i dels ritmes afrocubans.

El diumenge, la cantant barcelonina Dominique Makon va reviure l'ànima d’Amy Winehouse amb el seu tribut al costat de la big band The Original Jazz Orquestra del Taller de Músics de Catalunya. Un recorregut pels temes més coneguts de la desapareguda intèrpret britànica que va emocionar als 2.000 assistents.

I el tancament el va oferir anit Le Dancing Pepa, també davant uns 2.000 espectadors, i un gran nombre de ballarins de Lindy Hop que van gaudir dels temes carregats de swing que va interpretar amb gran frescor l'agrupació valenciana.

Per al regidor de Cultura, Quico Moragues, ha sigut una gran alegria comprovar la resposta del públic a aquesta important aposta cultural que sempre té protagonisme en les nits d'estiu de Xàbia.

Moragues ha assenyalat que per als veïns i visitants, el Xàbia Jazz ha sigut enguany un regal (l'accés ha sigut gratuït) i una celebració de la volta a la normalitat de la cultura, sense aforaments ni restriccions, després de la pandèmia.

L'edil ha afegit que aquest suport a nivell de públic (també la exposició El segle de Balenciaga és un èxit de visitants)  és un al·licient per a continuar buscant programació de qualitat i per a posar ja la mirada al Xàbia Jazz 2023.