Xàbia obri el període de pagament dels rebuts de l'IBI als quals enguany se'ls aplica la rebaixa del 17%

04 ago 2022 Els pagaments domiciliats es carregaran en compte el 22 d'agost

L'Ajuntament de Xàbia posa en coneixement dels contribuents que, seguint el calendari fiscal, a partir del dilluns 8 d'agost i fins al 24 d'octubre de 2022 -tots dos inclusivament- tindrà lloc la cobrança en període voluntari de l'IBI urbà, rústic i l'Impost sobre Activitats Econòmiques IAE).

Els rebuts d'enguany ja incorporen la rebaixa del 17% aprovada l'any passat per la Corporació com a mesura de suport a les economies locals després de la pandèmia i en un context d'encariment dels serveis bàsics i la cistella de la compra.

Aquesta rebaixa se suma a les bonificacions existents per a casuístiques concretes, com és el 50% per a les famílies nombroses i el de 25% durant tres anys (amb un topall de 200 euros per any) a les edificacions residencials legals que hagen instal·lat sistemes homologats per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol.

Els rebuts domiciliats seran remesos a les entitats bancàries per al seu deute en compte, sent el dia previst de càrrec en compte el dia 22 d'agost.

Respecte als no domiciliats, recordar que des d'enguany es poden abonar de forma online (amb opcions com el pagament amb targeta o el fraccionat) a través de l'Oficina Virtual Tributària (https://xabia.tributoslocales.es) sempre que es dispose de certificat digital. Des d'aquest portal es podrà descarregar el document cobrador per a ser utilitzat com a document de pagament. En via presencial, es podrà pagar en les oficines de les Entitats Col·laboradores en la Recaptació Municipal (Banc Santander, Cajamar i Banc Sabadell).

Per a qualsevol dubte o aclariment poden contactar amb el la oficina de Servei d'Atenció al Público situada en C/ Major, núm. 15.