Unanimitat en els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia

28 jul 2022

El ple de Xàbia ha ratificat amb la unanimitat de tots els partits concedir els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia 2022 al Centre Artístic Musical de Xàbia, Esperanza Salvatierra Codina i Pep Segarra Marí.

Es reconeix a una agrupació amb història com és el Centre Artístic Musical de Xàbia per la seua presència en la vida social, festiva i cultural de Xàbia a més de per la seua funció educativa, de difusió de la música i de cohesió social.

A nivell individual es distingeix a títol pòstum a Esperanza Salvatierra Codina, professora durant diverses dècades de l'IES Antoni Llidó i amb un important bagatge en l'associacionisme local en entitats com les Mestresses de casa, Creu Roja o Amics de Thiviers. Salvatierra també va formar part activa de l’Escola de Teatre, del grup de Teatre Garum i va ser una apassionada de la gastronomia local, sobre la qual va realitzar diverses publicacions, contribuint així a la pervivència de receptes i costumaris.

I a Pep Segarra Marí, ecologista i defensor de la naturalesa, molt vinculat en la lluita per a preservar el Montgó i especialment l'entorn natural del Portitxol, a més de crear la xarxa de miradors. Gran esportista, va ser promotor i primer president del Club de Basket Joventut gran col·laborador a nivell cultural, realitzant donacions al Museu de diversos llegats arqueològics i artístics dels germans -familiars seus- Segarra Llamas. Gran impulsor dels moviments associatius, excursionistes, culturals, esportius i cívics del poble, va formar part del mític Ateneu Cultural Xàbia en els anys difícils de la transició política.

En el ple de hui també s'han designat als membres del nou Consell Municipal de l’Esportque són: David Ferrer Ern, Rafael Andarias Buigues, Julia Miñana Delhom, Irene Bolufer Cruañes, María Cardona Morant, César Rodríguez Macho, Olímpia Bas i Costa, Enrique Escriva  Terán, Juan Luís Cardona Salvador, Rafael Bisquert Crespo, Antonio Soler Cruañes, María Engenia Bolufer Costa i representants dels clubs Llebeig d'Atletisme, Centre Excursionista, Handbol, Bàsquet, Tennis i de Temps Integral Fitness Group com a portaveu dels centres esportius.